Balyoz davasında savunmalar alınıyor

Yargıtay 9. Dairesi'nin bozma kararının ardından Balyoz davasında yeniden yargılamaya başlandı. 88 sanığın yargılandığı davada savunmalar alındı. Bazı sanıklar Yarıtay'ın bozma kararına katıldıklarını ancak gerekçelerini kabul etmediklerini...

Google Haberlere Abone ol
Balyoz davasında savunmalar alınıyor

Yargıtay 9. Dairesi'nin bozma kararının ardından Balyoz davasında yeniden yargılamaya başlandı. 88 sanığın yargılandığı davada savunmalar alındı. Bazı sanıklar Yarıtay'ın bozma kararına katıldıklarını ancak gerekçelerini kabul etmediklerini söyledi. Sanıklar, yargılandıkları 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin adil yargılama yapmadığına dikkat çekerek, Başbakan Erdoğan'ın ve Yalçın Akdoğan'ın 'kumpas' sözlerini hatırlattı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 2013 yılında Balyoz davasında 88 kişinin yeniden yargılanmasına karar vermişti. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşması bugün başladı. Duruşmada sanıklar ve müdafi avukatlar ile sanık yakınları hazır bulundu.

Adres tespitinin ardından sanıkların savunmaları alındı. Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararına dikkat çeken sanıklar, Yargıtay'ın bozma kararının olumlu olduğunu söyledi. Bazı sanıklar, bozma kararına katıldıklarını ancak bozma gerekçelerini kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, "Biz hiç bir suç işlemedik, suça ortak olmadık ve bir oluşumun içinde yer almadık." şeklinde savunma yaptı. Yargıtay'ca beraatleri istenen sanıklar da kararın uygulanmasını talep etti.

Dijital delillerin sahte olduğunu iddia eden sanıklar, bunun dışında hiçbir somut delil olmadan ceza aldıklarını vurgulayarak, ceza almalarına sebep olanların yargılanmasını istedi.

Sanıklardan Ali İhsan Çuhadaroğlu, Başbakan Erdoğan ve Yalçın Akdoğan'ın orduya kumpas kurulduğu yönünde beyanları olduğunu söyleyerek, "Paralel yargının uygulamaları olduğunu açıkladılar. Ellerinde istihbarat teşkilatlarının verileri var. Kumpaslarla adice bir yargılama ile tutsak edildik. Bu tertipler ortaya çıkarılmadan adalet olmaz. Aytaç Yalman ortada bir suç olmadığını, olsa olsa disiplin suçu işlendiğini söyledi. Ancak mahkeme bu kişiyi şahit bile dinlemedi." şeklinde konuştu.

Bu arada, duruşma sesli kayıt sistemi ile de kayıt altına alındı. Ancak zaman zaman teknik sorunalar yaşandığı için savunmalara ara verildi.

CİHAN

Yorumlar