Balyoz davasında 25 sanığın beraatine karar verildi

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma kararının ardından devam edilen Balyoz davasında 25 sanık hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme, avukatlık ücretlerinin 3 bin lira olarak ödenmesine ve yargılama giderlerinin Hazine'ye bırakılmasına hükmetti....

Google Haberlere Abone ol
Balyoz davasında 25 sanığın beraatine karar verildi

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma kararının ardından devam edilen Balyoz davasında 25 sanık hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme, avukatlık ücretlerinin 3 bin lira olarak ödenmesine ve yargılama giderlerinin Hazine'ye bırakılmasına hükmetti. 63 kişinin dosyanın ayrılmasına ve davaya devam edilmesine karar verdi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti öğleden sonra müdafii avukatları dinledi. Cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütaalasında Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını isterken, 25 kişi hakkındaki beraat kararının yerinde olduğunu söyledi. Mahkeme de Abdullah Dalay, Ali Aydın, Halil Helvacığlu, Abdurrahman Başbuğ, Ahmet Türkmen, Ahmet Necdet Doluel, Bülent Akalın, Cumhur Eryüksel, Gökhan Çiloğlu, Güllü Salkaya, Hakan Ilıca,Hüseyin Polatsoy, İlker Yavuz, İsmet Kışla, Şafak Duruer, Tuncay Küçük, Adem Ceylan, Cafer Uyar, Canatan Turgut, Kenan Yüce, Murat Dülek, Ömer Faruk Ağa Yarman, Tülay Delibaş, Tevfik Özkılıç ve Doğan Uysal'ın beraatine karar verdi. 2013 yılında hayatını kaybeden Halil Yıldız'ın davasının düşürülmesine hükmedildi.

Beraat eden kişilerin tazminat davası açma haklarının saklı olduğu hatırlatıldı. Avukatlık ücreti olarak 3 bin lira ödenmesine ve yargılama giderlerinin de hazineye bırakılmasına hükmedildi. 63 sanık hakkındaki davaya da devam edildi.

CİHAN

Yorumlar