BALSADER üyeleri Almanya'da alternatif tıp merkezlerini incelendi

Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği (BALSADER) tarafından hazırlanan "Sağlıklı Gençlik Yetiştirilmesinde Sağlık Çalışanlarının Rolü" isimli proje kapsamında, Almanya'da çeşitli ziyaretlerde bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
BALSADER üyeleri Almanya'da alternatif tıp merkezlerini incelendi

Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği (BALSADER) tarafından hazırlanan "Sağlıklı Gençlik Yetiştirilmesinde Sağlık Çalışanlarının Rolü" isimli proje kapsamında, Almanya'da çeşitli ziyaretlerde bulunuldu. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün de ortağı olduğu AB projesi kapsamında Almanya'nın birçok şehrinde çok sayıda alternatif tıp merkezi, klinik ve sağlık merkezi ziyaret edilerek bilgi alındı.

Frankfurt şehri yakınlarında bulunan Hanau başta olmak üzere birçok şehirde ziyaretler yapan grup Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Gün Kliniği, Alternatif Tıp Merkezi, Hastane Pediatri Klinikleri, Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Danışmanlığı ve Bağımlılıktan Kurtulma Merkezi'nde yetkililerden bilgi aldı. Çocuk ve ergen psikiyatri ve madde bağımlılığı kliniğinin, çocuk ve gençlerinin psikolojik problemlerinin çözümlenmesinden sorumlu bir kuruluş olduğu görüldü. Ayrıca yatılı olmayan psikiyatri hastanesi olarak da hizmet verdiği, bu klinikte özellikle okul korkusu, performans bozukluğu, madde bağımlılığı, depresyon veya daha ağır psikolojik rahatsızlık yaşayan çocuk ve gençlere hizmet sunulduğu öğrenildi. Alternatif tıp merkezi ziyaretinde, Alman kanunlarına göre tedavinin tıp doktorları ve alternatif tıp çalışanları tarafından yapılabildiği, alternatif tıp eğitiminin üç yıl ders ve iki yıl stajdan oluştuğu, bitkilerle tedavi yanında akupunktur, kırık çıkık tedavileri, ağrılar için mıknatıs, alerji tedavisi, bağımlılık tedavisi, psikoterap ve masajla tedavi yapıldığı bilgisi alındı. Gelnhausen Sağlık Müdürlüğü'nü de ziyaret eden grup üyeleri psikoloji, sosyal psikiyatri, hijyen, çocuk ve genç sağlığı, diş ve bağımlılık departmanlarını inceledi. Hastane ziyaretinde 450 bin kişinin yaşadığı bölgedeki yaklaşık bin yataklı hastane ve özellikle çocuk hastalıkları kliniğini, yeni doğan ve çocuk yoğun bakım servisleri gruba tanıtıldı.

Proje gurubunda yer alan üyelerin dikkatini çeken diğer bir nokta ise odaların en fazla iki kişilik düzenlendiği, hastaların monitorizasyonunun hemşire tarafından dışarıdan takip edildiği modern donanıma sahip olduğu, çocukların oynaması için açıkhavada oyun parkı ve oyun odası oldu. Ayrıca solunum fonksiyon testi, ultrasonografi, elektrokardiyografi, işitme testi, kan gazları ve diğer birçok tetkikin hastanede yapıldığı, sadece laboratuvar hizmetinin dışarıdan alındığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar