Balıkesirliler Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış coşkusuna meydanlarda ortak oldu

Balıkesirliler, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Almanya'da düzenlenen 12. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış gösterisini alanlardan izledi. Alana kurulan dev ekrandan gösterileri izleyen vatandaşlar, gözyaşlarına hakim...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesirliler Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış coşkusuna meydanlarda ortak oldu

Balıkesirliler, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Almanya'da düzenlenen 12. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış gösterisini alanlardan izledi. Alana kurulan dev ekrandan gösterileri izleyen vatandaşlar, gözyaşlarına hakim olamadı. Kapanış coşkusuna ortak olan vatandaşlar, dört yıldır Balıkesir'de keyif ve büyük bir coşkuyla izledikleri gösterileri bu yıl ekranlardan izledikleri için çok üzgün olduklarını dile getirdi.

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen 12. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış gösterisi, Balıkesir'de Türkçe sevdalıları tarafından meydanlara kurulan dev ekranlardan izlendi. Balıkesirliler, son dört yıldır Atatürk Stadı'nda yapılan Türkçe Olimpiyatları il gösterimini bu yıl ekranları başından izledi.

Düsseldorf şehrindeki ISS Dome'de yapılan kapanış gösterisini dev ekranlardan izleyen Balıkesirli vatandaşlar, gözyaşlarına hakim olamadı. 145 ülkeden öğrencilerin seslendirdiği şarkı, türkü ve şiirlere eşlik eden vatandaşlar, coşkuya ortak oldu.

12. Türkçe Olimpiyatları'nı ekrandan izleyen İbrahim Güreşen, Türkçe'nin ülkesinde garip olduğunu belirterek, "Dünyanın 145 ülkesinden gelen öğrencileri kardeşlerimizi ülkemizde ağırlayamamaktan dolayı bir Türk olarak çok üzüntülüyüm. Dört Balıkesir'de bu gösterileri izliyorduk. Ancak bu güzide insanları bu yıl kapıdan çevirmemiz gerçekten bizi incitti." şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Saadet Ceyhan ise son dört yıldır etkinliğin Balıkesir'de yapıldığını belirterek, "Duygulanmamak elde değil. 11 yıldır Türkçe Olimpiyatlar ülkemizde bir şehirde düzenleniyordu. Bu yıl bu etkinlikleri Almanya'da televizyondan izlemek bizi çok duygulandırdı. Bu günler gelip geçecek inşallah. Dua ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de, Türkçe Olimpiyatları'nın yaptırılmamasını kınadığını söyleyen Levent Çeçen isimli vatandaş ise "Biz de açık havada çimenlerin üzerinde canlı yayında izliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda aynı sıkıntılar yaşanmak." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar