Balıkesir'de 15 dakikalık şiddetli yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi

Balıkesir'de gün boyunca aralıklarla devam eden ve öğleden sonra 15 dakika şiddetli yağan yağmur, şehir merkezindeki cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Vatandaşlar dereye dönen caddelerde karşıya geçmekte zorlanırken, Paşaalanı Mahallesi'nde...

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de 15 dakikalık şiddetli yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi

Balıkesir'de gün boyunca aralıklarla devam eden ve öğleden sonra 15 dakika şiddetli yağan yağmur, şehir merkezindeki cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Vatandaşlar dereye dönen caddelerde karşıya geçmekte zorlanırken, Paşaalanı Mahallesi'nde çok sayıda evi su bastı. Meteoroloji yetkilileri, Nisan ayının uzun yıllar ortalamasına göre 48 kilogram olan metrekareye düşen yağmur miktarının bu yıl yaklaşık 3 kat artarak 114 kilograma çıktığını açıkladı. Yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtirken, vatandaşların tedbirli olmasını istendi.

Balıkesir'de son bir haftadır aralıkla devam eden yağmur bugün öğlen saatlerinde etkisini artırdı. Özellikle öğleden sonra saat 16.00 sıralarında şiddetini iyice artıran yağmur, şehir merkezinde etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina altlarına sığınırken, tıkanan logarlar taşkınlara yol açtı.

Şehir merkezinde bulunan çok sayıda cadde ve sokak göle dönerken vatandaşlar, bir süre suların çekilmesini bekledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne de çok sayıda su baskını ihbarı geldi. Su baskını ihbarlarının özellikle Paşaalanı Mahallesi'nden geldiği öğrenildi. Bu arada çarşı bölgesinde zemin katta bulunan bazı işyerleri ise kendi imkânlarıyla suları temizledi.

    "NİSAN AYINDA DÜŞEN YAĞIŞ 3 KAT ARTTI"

Balıkesir Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yağışların önümüzdeki günlerde aralıklarla devam edileceği öğrenildi. Balıkesir'de yarın yağış beklenmezken, pazar, pazartesi ve salı günü yağış bekleniyor. Çarşamba günü ise Balıkesir'in doğu ilçelerinde yağış bekleniyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Balıkesir'de nisan ayında metrekareye toplam 114 kg yağış düşüğü belirtilirken, bu rakamın uzun yıllar mevsim normallerinin yaklaşık 3 katı olduğu bildirildi. Nisan ayında uzun yıllar ortalamasına göre yağışların metrekareye 48 kg olduğu, bu yıl ise bu rakamın neredeyse üç katına yakın bir artış yaşandığı vurgulandı.

Nisan ayının başında başlayan yağışların 18 Nisan'dan itibaren 2 gün hariç her gün devam ettiği kaydedildi. Meteorolojinin haftalık tahminlerine göre önümüzdeki hafta yağış bekleniyor. CİHAN

Yorumlar