Balıkesir tıbbi atık sterilizasyon tesisine kavuşuyor

Balıkesir Belediyesi tarafından yürütülen "Entegre Katı Atık Yönetimi" projesi kapsamında inşaat çalışması devam eden Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nin yüzde 98'i tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir tıbbi atık sterilizasyon tesisine kavuşuyor

Balıkesir Belediyesi tarafından yürütülen "Entegre Katı Atık Yönetimi" projesi kapsamında inşaat çalışması devam eden Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nin yüzde 98'i tamamlandı. Tesisin faaliyete geçmesiyle yılda 2 milyon lira tasarruf sağlanması bekleniyor. Balıkesir-Savaştepe yolunun 1. kilometresindeki tesis sayesinde tıbbi atıklar, imha için Bursa'ya gönderilmeyecek.

Balıkesir Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Özenç ve Ali Öztozlu, inşaatı ziyaret ederek, Şantiye Şefi Nihat Demirdağlı'dan bilgi aldı. Tesiste bir adet tıbbi atık sterilizasyon cihazı bulunduğunu belirten Demirdağlı, "Diğer projelerde tıbbi atık sterilizasyon cihazı yurtdışından gelmekteydi. Sürdürülebilir çevre kapsamında ve gelişen teknolojiyle birlikte bu cihazı ülkemizde ürettik. Cihazımızın kapasitesi, saatte 150 kg.’dır. Bundan sonra Balıkesir ve çevre illerde oluşan hastane kaynaklı medikal atıkların tamamı, bu cihazda sterilize edildikten sonra Tıbbi Atıklar Kontrol Yönetmeliği'ne göre düzenli depolama tesislerinde depolanabilecek. Balıkesir'deki atıkların tamamı, Bursa sterilizasyon ünitesinde sterilize edilmekteydi. Amacımız, hastane kaynaklı medikal atıkların insan ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturmayacak hale getirilmesini sağlamak." dedi.

Tesisin Balıkesir için önemine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Öztozlu ise, "Şu anda Bursa’ya giden tıbbi atıkların ekonomik değeri yıllık 2 milyon lira, yani Balıkesir'in 2 milyon lirası başka bir ile gidiyor. Tıbbi atık tesisimiz olmadığından dolayı bunun dışında diğer iller ve merkez ilçeleri de kapsarsak yaklaşık 5 milyon lira civarında ekonomi oluşacak. Bu tesisle beraber iki adet tıbbi atık aracımız olacak. Bu tesis 24 saat çalışacak. Toplamda iki çevre mühendisi ve 48 vasıflı elemanla 50 kişilik istihdam yaratarak, Balıkesir’de bu tesisi hizmete sokacağız. Tesis, 5 milyon lira civarında da bir ekonomi oluşturacak. Ocak ayı sonunda buranın açılışını yapacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar