Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformun'dan Erdoğan'a ses kaydı tepkisi

Balıkesir'de sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) üyesi bir grup, önceki gün internete düşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında ge.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformun'dan Erdoğan'a ses kaydı tepkisi

Balıkesir'de sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) üyesi bir grup, önceki gün internete düşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Ayşegül Çelik, Erdoğan'ın, bütün bir ailesiyle birlikte yolsuzluk içinde yüzdüğünün gün yüzüne çıktığını savundu. Çelik, kayıtların haberini yapmayan medyayı ise penguen medyası olarak nitelendirdi.

BALDEP üyesi bir grup, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına tepki için Yeşilli Meydanı'nda toplandı. Ellerinde, 'Sizin çocuklarınız çaldı bizim çocuklarımız öldü, Hırsızlar halka hesap verecek, Hükümet istifa' yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık 'Hırsız var' şeklinde slogan attı.

Atılan sloganların ardından BALDEP adına açıklama yapan Çelik, birbiri ardına gerçekleşen operasyonlar, yayımlanan ses kayıtları ve istifaların ardından, son olarak önceki gün gece açılan 'Başçalan' adlı bir twitter hesabından bir baba ile oğlu arısında geçtiği anlaşılan ses kaydının internete düştüğünü söyledi. Kayıtlarda, Başbakan Erdoğan'ın da bütün bir ailesiyle birlikte yolsuzluk içerisinde yüzdüğünün ortaya çıktığı bildirildi.

Başbakanlık tarafından yalanlanan kayıtların, yapılan tüm sansür yasalarına rağmen internet ortamından silinemediğini ifade eden Ayşegül Çelik, "Ses kayıtlarını dinleyen milyonlarca insanın sosyal medyadaki gücü ile kayıtların haberini yapmayan ama Başbakanlık'ın yaptığı yalanlama açıklamasını yayımlayan penguen medyası bir kez daha beliriverdi. Yayımlanan kayıtlar ile birlikte, 'Bugüne kadar evladından hırsızlık öğrenen baba görmedim, duymadım. Hırsızlık babadan evladına geçer, evlattan babaya değil.' diyen Erdoğan'ın milyonlarca liralık parayı 'eritmesi' için oğluna nasıl talimat verdiği ortaya çıkmıştır. Ülkenin başbakanı, daha dün yolsuzluklarla mücadele edeceğini beylik laflarla söylerken, bugün kendisinin de bu yolsuzluk düzeninin bir parçası olduğu ayan beyan ortaya serilmiştir." dedi.

Halk gözündeki meşruiyetini zaten yitiren AKP diktatörlüğünün, artık bu tek adam saltanatını devam ettirebilme imkânının kalmadığını iddia eden Çelik, "Yıllardır çizmeye çalıştıkları halktan imajları, her gün daha da çizilmeye devam etmektedir. Dün Kadıköy'de, ODTÜ'de hırsızlıkları, yolsuzlukları ve yapılan talanı protesto etmek için eylem yapan halk ve öğrenciler, yine her seferinde olduğu gibi polis terörüyle karşı karşıya kalmıştır." diye konuştu.





CİHAN

Yorumlar