Balıkesir Belediyesi 150 kişilik ekiple kar mücadelesi yapıyor

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, dün geceden beri etkili olan kar yağışıyla ilgili olarak ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Şu anda bir tuz serpme makinemiz ve 10 aracımızla ekiplerimiz, yollara tuz serpmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir Belediyesi 150 kişilik ekiple kar mücadelesi yapıyor

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, dün geceden beri etkili olan kar yağışıyla ilgili olarak ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Şu anda bir tuz serpme makinemiz ve 10 aracımızla ekiplerimiz, yollara tuz serpmeye devam ediyor. Bunun haricinde yaklaşık 150 kişilik ekibimiz de başta çarşı merkezi olmak üzere kaldırımlarda küreme işlemi yapıyor." dedi.

Balıkesir'de sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışının gün boyunca aynı yoğunlukta devam ettiğini belirten Başkan Ok, vatandaşları ve özellikle yalnız yaşayanları, belediyeyi aramaları konusunda uyardı. Kar yağışını bereket olarak görüp yazın bereketli olacağının müjdesi kabul ettiklerini ne söyleyen Ok, "Ancak malum kış mevsiminde ekonomik sıkıntı içerisinde olan yoksul ve kimsesiz vatandaşlarımız için sıkıntılı bir dönem. Ben öncelikle Balıkesirli hemşehrilerimizden şunu rica ediyorum, sokakta kimsesiz veya evinde yalnız yaşayan ve kendi işini göremeyecek durumda olan vatandaşlarımızı zabıtaya bildirsinler. Zabıta ekiplerimiz, 24 saat görev başında. Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızı, Allah’a şükürler olsun Balıkesir Belediyesi olarak her zaman muhafaza edebilecek, sıcak bir ortamda barındırabilecek yerimiz var. Hepimiz bunun manevi sorumluluğunu taşıyoruz." şeklinde konuştu.

Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan İsmail Ok, "Bu yoğun kar yağışı altında ekiplerimiz büyük bir hızla çalışıyor. Ana arterler açık durumda ancak ara sokaklarda sıkıntılarımız var. Kar yağışı devam ettiği için ne kadar tuzlama yapılırsa yapılsın etkisi görülmemekte, hattâ yağarken tuzlama yapmanın çevre açısından da doğru olmadığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Ne kadar tuz atılırsa çevreye olumsuz etkisi o kadar fazla, çünkü bu tuzlar eridiğinde, yer altı ve yer üstü sularıyla birlikte topraklarımızı çorak hale getirecek. Zorunlu olmadığı sürece kar yağışı anında tuzlama yapmıyoruz." dedi. Belediye ekiplerinin sadece ulaşım anlamında değil, zor kış şartları altında herhangi bir durum için vatandaşların hizmetinde olduğuna dikkat çeken Ok, şöyle devam etti: "Diğer kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisindeyiz, hattâ şehirlerarası yolların açık tutulması için Karayolları'na ekip gönderdik. Ne kadar kar yağarsa o sene bereket olacağına inanıyoruz. İnşallah bereket olur, rahmet olur. Balıkesir merkezde, bugün ve yarın okullar tatil edildi. Çocuklarımız hem karın tadını çıkaracak hem de bu soğuk hava şartlarında okula gitme sıkıntısı yaşamayacaklar." CİHAN

Yorumlar