Balıkçı ağına 105 yıllık Alman parası takıldı

Batman'da bir balıkçının ağına takılan kesenin içinden 1910 yılında basılmış 1000 marklık banknot çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Balıkçı ağına 105 yıllık Alman parası takıldı

Batman'da balıkçılık oluşturan 71 yaşındaki Sait Boz'un, balık avlamak için Batman Çayı'na attığı ağlara, balıklarla müşterek takılan kesenin içinden 1910 yılında basılmış 1000 marklık banknot çıktı. Balıkçı Boz, parayı satmak istediğini söyledi. 

Batman merkeze bağlı Demirlipınar Köyü, Çayeli Mezrası'nda yaşayan 10 çocuk babası  Sait Boz'un Batman Çayı'nda balık avladığı sırada, ağına balıklarla müşterek takılan küçük kesenin içinden 105 yıl öncesine ilişkin 'Almanya- Berlin' yazılı 1000 marklık banknot çıktı.

Sait Boz, ağlara takılan kesenin arasında eski kağıt parçalarının arasında 1000 marklık banknotu bulunca şaşırdığını belirterek şunları söyledi:

"Yağmur sularının getirdiğine inandığım kesenin arasında yıpranmamış 1910 Almanya- Berlin yazılı 1000 mark Alman parasını görünce şaşırdım. Bu kesenin o çağ bu alana gelen Alman askerleri vasıtası ile bir yere saklandığını hesap ediyorum. Bu mark şu anda tedavülden kalkmış durumda. Koleksiyonculara sesleniyorum. 105 yıl öncesinin Alman parasını almak isteyenlere müsait bir fiyatla satmayı düşünüyorum."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar