Bakkallar, 80'ler dizinin Şimbil Bakkalı Atilla'ya teşekkür etti

Şehir hayatında her köşe başına açılan market ve alışveriş merkezleri bakkalların hayatta kalmasını zorlaştırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakkallar, 80'ler dizinin Şimbil Bakkalı Atilla'ya teşekkür etti

Şehir hayatında her köşe başına açılan market ve alışveriş merkezleri bakkalların hayatta kalmasını zorlaştırıyor. Haksız rekabete yenilmemek için ülke genelindeki 140 bin bakkal, yıllardır yasalaşmayı bekleyen 'Hiper-Süper Marketler, Çok Amaçlı Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar Yasa Tasarısı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) yasalaşmasını bekliyor.

Bakkallar, TRT'de yayınlanan 80'ler dizininde Şimbil Bakkal'ın sahibi rolünü canlandıran usta tiyatro oyuncusu Ayberk Atilla ile mahallenin muhtarı olan Rasim Öztekin'in sorunlarını sinema diliyle duyurdukları için teşekkür ediyor. Manavgat Bakkalar Bayiiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abullah Akca, şehir hayatındaki Alışveriş Merkezleri'nin(AVM) bakkallar üstündeki baskıyı 80'ler dizisindeki Şimbil Bakkal'ın sahibi rolüyle Ayberk Atilla ve Rasim Öztekin'in en iyi şekilde dile getirdiğini kaydetti.

AVM'lerin, geçmişten günümüze parası olmadığında 'veresiye defterine' yazdığı bakkal amcanın bulunduğu hayatta kalma mücadesini zorlaştırdığını aktaran Akca, "Bakkallarımız AVM karşı zor ayakta duruyor. Bakkalların ayakta kalması için Hiper-Süper Marketler, Çok Amaçlı Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar Yasa Tasarısı Taslağı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) yasalaşmasını bekliyoruz. Bakkalların sorununu sinema diliyle gündeme taşıyan usta oyuncu Ayberk Atilla ile Rasim Öztekin'e teşekkür ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar