Bakanlık: ‘Kopan parmakları hastanede unutuldu’ haberi doğru değil

Sağlık Bakanlığı, 'Kopan parmakları hastanede unutuldu' başlığıyla yer alan haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık: ‘Kopan parmakları hastanede unutuldu’ haberi doğru değil

Sağlık Bakanlığı, 'Kopan parmakları hastanede unutuldu' başlığıyla yer alan haberlerin doğru olmadığını bildirdi. Bakanlık, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu olayla ilgili açıklamayı kamuoyu ile paylaştı.

Bursa İnegöl’de bulunan bir plastik fabrikasında 01.01.2014 tarihinde meydan gelen olayda, 16 yaşındaki 1997 doğumlu İ.B., enjeksiyon makinesinde çalıştığı sırada makinenin kapağını açıp kapatırken elini makineye kaptırdı. Sol eli hasar gören gencin bir parmağı koparken 3 parmağının da ezilerek hasar gördüğü hatırlatıldı.

“PARMAKLAR BUZLUKTA MUHAFAZA EDİLDİ”

Yaralanan işçinin, fabrikadaki arkadaşları tarafından otomobille İnegöl Devlet Hastanesi’ne kopan parmağı olmaksızın getirildiği ifade edilen açıklamada, "Burada ilk müdahalesi yapılmış, Genel Cerrahi ve Plastik Cerrahi Uzmanlarınca değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanın bir üst merkeze sevk edilmesi gerektiği hasta yakınlarına bildirilmiştir. Hasta yakınları, yetkililerin uyarılarına rağmen hastayı kendi imkanlarıyla özel bir otomobille Bursa’ya götürmek üzere hareket etmişlerdir. Hastanın Bursa’ya hareketinden sonra, fabrikadaki arkadaşları tarafından kopan parmak parçaları İnegöl Devlet Hastanesi'ne getirilmiştir. Kopan parmak parçaları hastanede buzluğa konularak muhafaza edilmiş ve Bursa’ya hareket eden hasta yakınlarına da telefonla haber verilmiştir. Bunun üzerine geri dönen hasta yakınları buzlukta muhafaza edilen parmak parçaları teslim alarak tekrar hareket etmişlerdir.” denildi.

“ACİL SERVİSTE UNUTULMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Dolayısıyla haberlerde iddia edildiği gibi 'kopan parmakların acil serviste unutulması' gibi bir durum söz konusu değildir.” şeklinde devam eden açıklama, “Kopan parmak parçaları hastaneye hasta sevk edildikten sonra getirilmiş hastane tarafından muhafaza edilmiş, sonra da hasta yakınlarına teslim edilmiştir. Hasta, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat edilmiştir. Ayrıca 112 Komuta Kontrol Merkezi kayıtları incelendiğinde, vaka ile ilgili 112 hattı üzerinden bir ihbar olmadığı anlaşılmıştır.” bilgisi verildi. CİHAN

Yorumlar