Bakan Zeybekci: Libya ile ilgili beklentilerimiz tersine gidiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin düzenlediği ‘Sektörel Değerlendirme’ toplantısına katıldı. Bakan Zeybekci, "Libya ile ilgili beklentilerimiz maalesef tersine gidiyor. 2011 yılında başlayan Libya’daki...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Libya ile ilgili beklentilerimiz tersine gidiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin düzenlediği ‘Sektörel Değerlendirme’ toplantısına katıldı. Bakan Zeybekci, "Libya ile ilgili beklentilerimiz maalesef tersine gidiyor. 2011 yılında başlayan Libya’daki devrim süreciyle, süreç istediğimiz gibi tamamlanmadı." dedi.

Türk Müteahhitler Birliği’nin merkez binasında gerçekleşen toplantıda Bakan Zeybekci, "Libya ile ilgili beklentilerimiz maalesef tersine gidiyor. 2011 yılında başlayan Libya’daki devrim süreciyle, süreç istediğimiz gibi tamamlanmadı. Tamamlandı ama ondan sonraki süreç oluşan güvenlik nedeniyle istediğimiz yere gelmedi. Hele hele son haftalarda çok daha kritik pozisyonlara gidiyoruz. Libya ile bu konuları devamlı görüşmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 300 milyon dolar civarında bir hak ediş tahsilatı yapmayı başardık. Orada yaklaşık olarak 7 milyar dolar civarında işi götüren müteahhitlerimizin yeniden işe başlamasıyla ilgili olumlu bazı adımlar atıldı diye biliyorum. Ama son gelişmelerden sonra nereye geldik, hangi aşamadayız tam olarak hiç birimiz kestiremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Zeybekci, "Yatırım dendiği zaman yaklaşık olarak 160 milyar dolar civarında bir yatırım söz konusu. Bu yatırımların yarısı inşaat sektörüdür. Bizim için son derece önemli. İnşaat sektörünü çıkardığınız zaman içinden tam yarı yarıya düşüyor. Dolayısıyla Türkiye’de ekonominin canlılığı, Türkiye’de büyümenin hareketlenmesi, Türkiye’de bütün alanlara hitap edebilen, tüm sektörleri harekete geçiren, yavaşlatabilen başka bir sektör yok." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar