Bakan Yılmaz: Kavgaları küslükleri unutup, birbirimizi sevmeyi öğrenmeliyiz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Ramazan ayı rahmet ayıdır. Bizim kavgaları, küslükleri unutmamız, birbirimizi sevmeyi öğrenmemiz, ortak konuşacak konuları çoğaltmamız lazım. Bu yabancılaşmadan kurtulmamız için bir arada olmamız,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Kavgaları küslükleri unutup, birbirimizi sevmeyi öğrenmeliyiz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Ramazan ayı rahmet ayıdır. Bizim kavgaları, küslükleri unutmamız, birbirimizi sevmeyi öğrenmemiz, ortak konuşacak konuları çoğaltmamız lazım. Bu yabancılaşmadan kurtulmamız için bir arada olmamız, cemaate ve sohbete devam etmemiz, sohbet iklimini oluşturmamız lazım. İşte o iklim ramazanda oluşur.” dedi.

Bakan Yılmaz, programları çerçevesinde geldiği Sivas’ta yetim çocuklar için düzenlenen iftar programına katıldı. Paşa Fabrikası Kütükev’de düzenlenen iftar programında konuşan Bakan İsmet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Bu ramazanda hiç kimse kimsesiz kalmasın’ sloganını hatırlatarak, Ramazan ayı dayanışma, sorulmayanın sorulduğu, görülmeyenlerin görüldüğü ay olduğunu söyledi.

“Ramazan Kur’an ayıdır. Çünkü bu ayda bin aydan hayırlı Kadir Gecesi var. 80 yıllık bir ömür demektir. Kur’an’ın o gün indirildiğine inanırız.” diyen Bakan Yılmaz, “O günü ihya eden bir ömrü ihya etmiş gibi sevap alır. Demek ki bütün kardeşlerimizin Kur’an okuması, evlatlarına da öğretmesi lazım, veya öğretecek okullara, camilere ve mescitlere göndermesi lazım. Ramazan yardımlaşma ayı, gariplerin, yoksulların, gurabaların birbirini gözetmesi ayı. Fazla zengin olmaya da gerek yok” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında bir araya gelmenin ve birbirini sevmeyi öğrenmenin öneminden bahseden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin bir çok ilinde iftar ettim. Bu geleneği yaşatmamız ve bir araya gelmemiz lazım. Çünkü rahmet birliktedir. Bizim kavgaları, küslükleri unutmamız, birbirimizi sevmeyi öğrenmemiz lazım. Sevmeyi öğrenebilmemiz içinde birbirimize daha çok gidip gelmemiz, bir arada daha çok bulunmamız lazım. Ortak konuşacak konuları çoğaltmamız lazım. Daha çok bir araya gelirsek ortak konuşacak konularımız çoğalır. Bazen eşinizle bazen de evladınızla bir arada saatlerce bulunuyorsunuz da konuşacak ortak bir konu bulamıyorsunuz. Bu yabancılaşmadan kurtulmamız içinde bir arada olmamız, cemaate ve sohbete devam etmemiz, sohbet iklimini oluşturmamız lazım. İşte o iklim Ramazan'da oluşur. Bu bir ayda öğrendiğimiz hasletleri tüm yıla yayarsak işte biz o zaman yüz akıyla sıratı geçeriz demektir.”

Bakan İsmet Yılmaz iftarın ardından Ablası Şemsi Özsu’yu toprağa veren Vali Alim Barut’a taziye ziyaretinde bulundu. Yılmaz, Kızılay Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek Şube Başkanı Mustafa Sarılar ile bir araya geldi. CİHAN

Yorumlar