Bakan Yılmaz: Engelliler toplumun emaneti

Kırıkkale’de engelliler, bir günlük de olsa temsili askerlik yapma heyecanı yaşadı. Törene katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “İnşallah bir olursak, beraber olursak bu 77 milyonu huzurlu, başı dik, anlı açık bir şekilde bu...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Engelliler toplumun emaneti

Kırıkkale’de engelliler, bir günlük de olsa temsili askerlik yapma heyecanı yaşadı. Törene katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “İnşallah bir olursak, beraber olursak bu 77 milyonu huzurlu, başı dik, anlı açık bir şekilde bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım diyebilecek seviyeye getireceğiz.” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, engellilerin sembolik de olsa bir günlük askerliklerini yaparak, vatani görevlerini yerine getirmesine imkan tanımak amacıyla uygulamaya koyduğu, engellilerin temsili askerlik töreni, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı'nda yapıldı. Her yıl Engelliler Haftası’nda icra edilen temsili askerlik hizmeti töreninin bu yılki bölümü, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle İl Jandarma Komutanlığı'nda yapıldı. Törenin sürpriz ziyaretçisi ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz oldu. Törende engelli vatandaşlar askerlik yemeni ederken, aileleri duygusal anlar yaşadı.

Temsili askerlik törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, konuşmasının başında annelerin geçmiş Anneler Günü'nü kutladı. Temsili askerlik yapan engellilerin, askerlik yeminlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Yılmaz, “Bugün engelli evlatlarını vatana, ödevini yerine getirsin diye buraya getiren aileleri tebrik ediyorum. Annelik bir fedakarlık timsali, ikinci bir fedakarlığın timsali de askerlik görevidir. Eline silah alan her vatandaş diyor ki bu vatan için can vermeye hazırım. Bunu yaparken, ben bu vatanı koruyacağım, bu vatan bağımsız olacak, özgür olacak, benim bulunduğum vatanda insanlar özgür olarak yaşayacak, bugün sıra bende diyor. Bu fedakarlığı sergileyen kardeşlerime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Engelsiz bir dünya, engelsiz bir hayat oluşturmak için de var güçleri ile çalıştıklarına vurgu yapan Bakan Yılmaz, “Engelliler bu toplumun bize emanetidir. Muhakkak ki yaptıklarımız var, daha yapmamız gerekenler var. İnşallah bir olursak, beraber olursak bu 77 milyonun huzurlu, başı dik, anlı açık bir şekilde bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım diyebilecek seviyeye getireceğiz inşallah. Böyle devam ederse inşallah Türkiye’nin bugünü dünden çok daha iyi. Şüpheniz olmasın ki birlik beraberliğimiz devam ederse Türkiye’nin yarını da bugünden daha iyi olacaktır.” sözlerine yer verdi.

Hır yıl tekrarlanan uygulamanın yerinde olduğuna işaret eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat da “Bir gün de olsa onların askerliği tanıması açısından güzel bir uygulama. Uygulamamızı bu yıl jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanlığımızda yapıyoruz. Bizim engellilerimiz BM’de bulunan bütün engellilerle aynı haklara sahipler. Son yıllarda önemli adımlar atıldı. Bizlerin bundan sonra da yapacağı engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak olacaktır.” şeklinde konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut ise Jandarma’nın kuruluşunun 175. yıl dönümü münasebetiyle engellilere yönelik bir günlük temsili askerlik uygulaması düzenlediklerini belirtti. Karabulut, şöyle dedi: “Genelkurmay Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla her yıl Engelliler Haftası'nda Garnizon Komutanlığı'nca temsili askerlik uygulaması yapılmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız.”

Törene; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, İl Jandarma Komutanı Harun Karabulut, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Sakatlar Federasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

CİHAN

Yorumlar