Bakan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçimi için, ''İlk defa halkın doğrudan seçimi ile cumhurbaşkanını tayin etmiş olacağız " diyerek, seçimin önemine dikkat çekti.Bingöl Belediyesi'nin iftar çadırında orucunu açan Kalkınma...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçimi için, ''İlk defa halkın doğrudan seçimi ile cumhurbaşkanını tayin etmiş olacağız " diyerek, seçimin önemine dikkat çekti.

Bingöl Belediyesi'nin iftar çadırında orucunu açan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ramazan ayının bereketli olduğunu dile getirerek, "Birçok yönüyle önemli faziletleri olan bir ay. En önemli özelliklerinden biri de toplumdaki bu dayanışma duygusunu geliştirmesi, insanları bir araya getirmesi insanlar bir taraftan nefsini terbiye ederken bir taraftan da yardımlaşmayı, dayanışmayı, fakirin ve yoksulun halinden de daha iyi anlamasını sağlaması. Gerek iç dünyamızda, gerekse dış dünyamızda toplum hayatında daha fazla güzelliklerin oluşmasını sağlayan bereketli günlerdir. Ülkemizin, milletimizin Ramazanını tebrik ediyorum. Hayırlısıyla, bu güzelliklerle de Cenab-ı Allah'ın bizi bayrama ulaştırmasını da niyaz ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Bakan Yılmaz, "İlk defa halkın doğrudan seçimiyle cumhurbaşkanını tayin etmiş olacağız. Bu yönüyle çok önemli. Bu seçimlerin halkın doğrudan seçimiyle olması son derece önemli. Geçmişte hep krizler yaşandı cumhurbaşkanlığı seçiminde. Bir takım vesayetçi sistem devreye girdi. Hep ülkemiz bunun bedellerini ödemek zorunda kaldı. Sosyal ve siyasal olarak bedeller ödemek zorunda kaldık ama bu kez çok şükür öyle bir sorumuz yok. 3 tane aday var seçime gidiliyor ve halkımız tercihini sandıklarda ortaya koyacak. Biz inanıyoruz ki ilk turda halkımız büyük bir destekle teveccühle 12. Cumhurbaşkanı olarak sayın başbakanımızı belirleyecek. Ondan sonra cumhurbaşkanlığı daha farklı bir şekilde devam edecek. Çünkü artık doğrudan halkın seçtiği cumhurbaşkanı olacak. Halkın iradesi daha ağırlıklı bir şekilde yönetime yansımış olacak. Sadece bu seçimde değil, bundan sonra ki seçimlerde de bu heyecanı hep birlikte yaşayacağız:" diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar