Bakan Yılmaz: Cumhurbaşkanı sistemin kilit taşıdır

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sistemin kilit taşının cumhurbaşkanlığı makamı olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, Sivas’ta partisinin düzenlediği iftar programına katıldı. Buradaki konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimine değinen...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Cumhurbaşkanı sistemin kilit taşıdır

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sistemin kilit taşının cumhurbaşkanlığı makamı olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, Sivas’ta partisinin düzenlediği iftar programına katıldı. Buradaki konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Bakan Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ı kinci tura gerek kalmadan cumhurbaşkanı seçileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı makamının milleti ve devleti temsil ile devlet kurumları arasındaki uyumu ve ahengi gözetme makamı olduğundan bahseden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “İnşallah sayın Başbakanımız milletten aldığı güçle en iyi şekilde yerine getirecektir. Biliyorsunuz şimdiye kadar 11 tane Cumhurbaşkanımız oldu. Abdullah Gül’ün önüne biliyorsunuz hiçbir Cumhurbaşkanına çıkarmayacakları 367 engelini çıkardılar. Ama sizlerin desteği ile bu engel aşıldı, değiştirildi ve Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hiçbir dönemde olmadığı kadar önemli olduğuna işaret eden Yılmaz, “Çünkü Ankara'yı bilen bir kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanı sistemin kilit taşıdır. Kilit taşına sahip çıkarsanız geri kalan ne yaparsa yapsın oradaki vesayet düzenini değiştiremezsiniz. Ancak vesayete düzeninin kilit taşı olan Cumhurbaşkanı millete emanet ederseniz o zaman milletin çizmiş olduğu rotanın dışına hiç kimseyi çıkaramazsınız." dedi.

CİHAN

Yorumlar