Bakan Yılmaz: Bölgeyle ilgili olumlu bir imaj olmadığı için yatırımcılar gelmedi

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Muş’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine değinerek, “Geçmişte huzur, güven ortamı tam olarak oluşmadığı için bu bölgeyle ilgili olumlu bir imaj olmadığı için yatırımcılar gelmedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Bölgeyle ilgili olumlu bir imaj olmadığı için yatırımcılar gelmedi

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Muş’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine değinerek, “Geçmişte huzur, güven ortamı tam olarak oluşmadığı için bu bölgeyle ilgili olumlu bir imaj olmadığı için yatırımcılar gelmedi. Fakat şimdi altyapıyı sağlamış durumdayız.” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl’den Muş’a geldi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl’den Muş’a geldi. Bakan Yılmaz, ilk olarak Muş Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz’a brifing veren Muş Valisi Vali Vedat Büyükersoy, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında Muş’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükersoy, “Bugüne kadar yaklaşık 206 proje ilimizde gerçekleştirildi. Bunların toplam değeri 27 milyon TL’dir. Pozitif bir ayrımcılık yapılarak, öncelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde başlatılan bu projeler kapsamında ilimizde eğitim, kültür, sanat, spor, istihdam amaçlı bir takım projeler yürütülmüştür. Bu projelerin yürütülmesi ekonomik kaynaklarla olmaktadır. Ülkemizde demokrasi geliştikçe, demokrasi ikliminde ekonomi gelişmekte, bu ekonomiden ilimiz de pozitif ayrımcılık yapılarak değerli bakanımızın katkılarıyla payımızı almaktayız ve bu çerçevede söz konusu hizmetleri vermeye devam etmekteyiz. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum ve katkılarının devamını bekliyorum.” diye konuştu.

“BÖLGEYLE İLGİLİ OLUMLU BİR İMAJ OLMADIĞI İÇİN YATIRIMCILAR GELMEDİ”

Muş’a ve bölgeye ciddi oranda yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, “Yatırımlarla ilgili en önemli faktör çözüm süreci. Çözüm süreci sadece siyasi bir hadise değil, aynı zamanda ekonomik bir hadise. Son 10 yılda çok önemli kamu yatırımları yaptık. Ama sadece kamu yatırımlarıyla bir ülkenin kalkınması söz konusu değil. Toplam yatırımlarımızın yüzde 80’i özeldir, yüzde 20’si kamu yatırımlarıdır. Dolayısıyla özelle kamu yatırımları birleşecek ki kalkınma gerçekleşsin. Geçmişte huzur, güven ortamı tam olarak oluşmadığı için bu bölgeyle ilgili olumlu bir imaj olmadığı için yatırımcılar gelmedi. Fakat şimdi altyapıyı sağlamış durumdayız. Bir de bu çözüm süreciyle huzur, güven ortamı oluştukça yatırımcılar da bu bölgeye gelmiş olacaklardır. Çözüm sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, zihinlerdeki soru işaretlerinin ortadan kalkmasıyla birlikte buraya çok fazla yatırımcı gelecektir, istihdam imkânları oluşacaktır. Bunu tabi ki hep birlikte desteklememiz lazım. Yaşanan bu süreçte çözüm sürecinin de hedeflendiğini görüyoruz. Biz diyoruz ki artık enerjimizi içeride harcamayalım, birbirimizle didişmeyelim, çekişmeyelim. Birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirip diğer ülkelerle yarışalım. Devletiyle, özeliyle, sivil toplumuyla hep birlikte bunu başarmalıyız.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar