Bakan Yıldız'ın canını sıkan durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “6 saat televizyon izleyen, 3 saat internete giren bir ülke haline geldik” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız'ın canını sıkan durum

Bakan Yıldız, Kayseri’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Bakan Yıldız, törende yaptığı konuşmada, “İktidara geldiğimiz dönemden bu güne kadar eğitime yaptığımız hizmeti Türkiye’nin her yerine dağıtmaya çalıştık. Bütün bakanlıkların üstünde Milli Eğitim camiasına ayrılan hisse en yüksek payı içeriyor. Gösterdiğimiz gayret ve gayretlerle ortak 200’ün üstünde üniversite kuruldu” dedi.

2002 yılında bütün ilköğretimlerde 100 bey öğrenciye 91 kız talebe düşerken şu anda her 100 bey öğrenciye 102 kız talebe düştüğünü kaydeden Bakan Yıldız, "Okullaşma oranının bilhassa kız öğrencilerimizin ilkokul ve orta öğretime kazandırılmasıyla ilgili ciddi çabalarımız var. Hala yapılacak aşırı iş var. Türkiye’deki okuma oranlar aşırı düşük.

Günde 6 saat kadar televizyon izleyen 3 saat kadar internete giren bir yurt biçimine geldik. Bunun hiç bir biçimde mazereti olamaz. Toplam nüfusu 7 milyon bulunan Azerbaycan’ın kitapları 100 bin tiraj ile basılırken Türkiye’de bu 3 bin civarında.

Gelişmiş devletlerde ayrılan nakit daha fazla. Japonya’da şahıs başına yılda 25 kitap düşüyor. Türkiye’de ise 12 bin insana bir kitap düşüyor. Öğretmenler bu anlamda tavsiyede bulunmalı. Televizyon izlemek daha uygun fakat ileriye dönük üretkenliğimizi etkileyen bir faaliyet. Buradaki binamızın muhtevasıyla bu işi gerçekleştirmelidir” diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, “ Hizmeti oluşturan eğitimcilerimizin ferah ortamlarda hizmet vermesi önemli. İnsanların vakitlerinin ciddi bir kısmı emek ortamlarında geçiyor. İnsanların emek ortamları onlara azami biçimde hizmet eda etmek için donatılması önemli. Özellikle sınıf sayısının artırılmasında ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. 400 milyon TL dolaylarında kazanç gerçekleştirildi ve yüzde 60’lık sınıf sayısında yükseliş oldu” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da, “Türkiye’de Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü çapında diğer bir ulusal eğitim müdürlüğü yok. Ayrıca şu anda 90 adet mektep yapımı, son 2 yıldaki rakamlara bakıldığı süre son 20 yılda yapılan devlet yatırımlarından daha çok kazanç alıyoruz. Belediyelerimize bu konu hakkında teşekkür ediyoruz. Arsa konularında iri destekleri var. Türkiye’de planlar noktasında da yürüttüğümüz 25 plan ile ortak memleketimizde bir ilki yaşatmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar