Bakan Yıldız'dan basına Soma ve Gezi eleştirisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da ve Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde basının olayları farklı yansıttığını söyledi. Basını yaptığı haberler nedeniyle eleştiren Taner Yıldız, “Belçika’da Avrupa’nın...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız'dan basına Soma ve Gezi eleştirisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da ve Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde basının olayları farklı yansıttığını söyledi. Basını yaptığı haberler nedeniyle eleştiren Taner Yıldız, “Belçika’da Avrupa’nın merkezinde bir kimyasal fabrikada bir patlama oldu. Bu salonda bulunanlarınızın hanginizin bundan ne kadar haberi var? Çünkü oradaki basında da yer almadı. Ben basında yer almasın demiyorum. Ama hangi oranda ve nasıl ölçüde yer alacağını düşünmemiz lazım.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Geleneksel Kayserililer Brunch günlerine katıldı. Programa Bakan Taner Yıldız’ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Kayserili iş adamları katıldı.

Geleneksel Kayseri yemeklerinin verildiği programda konuşan Bakan Taner Yıldız, Soma’da yaşanan maden faciası ve Gezi olaylarının yıldönümünde yaşanan olaylarda basının olayları farklı yansıttığını iddia etti. Türk ve yabancı basının olayları farklı yansıttığını söyleyen Yıldız, "Türkiye’deki huzur ortamının, büyümenin önüne sürekli engeller konulmaya çalışılıyor. Dün belki hep beraber izlemişizdir. Sayın İstanbul Valimizde buradalar. Olanla algı arasında, gerçekle algı arasında çok büyük farklılıklar doğuruldu. Uluslararası haber ajanslarını izleyin Türkiye’deki dünün çok daha farklı olduğunu zannedersiniz. Bizim gerçek Türkiye’yi yansıtmayan birçok programların olduğunu özellikle görüyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Adının ister Gezi Parkı olaylarıyla olsun isterse başka bir gerekçeyle bu ahengin bozulmasına gayret edenler tabii ki karşılığında teröre dökmek kaydıyla bir anlayış bulmayacaklar. Biz her şeyin istismarına karşıyız. Bugün demokrasinin istismar edildiği, özgürlüklerin istismar edildiği, güvenliklerin ihlal edildiği bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor. O yüzden bunlara her birimizin itina göstermesi bekleniyor.” diye konuştu.

'BELÇİKA’DA KİMYASAL FABRİKADA PATLAMA OLDU ORADAKİ BASINDA YER ALMADI'

Konuyla ilgili örnekler veren Bakan Taner Yıldız, Belçika ve Türk basınını karşılaştırdı. Belçika’da kimyasal fabrikada meydana gelen patlamadan kimsenin haberi olmadığını iddia eden Taner Yıldız, “Bir konunun haber olmasıyla, bir konunun haber niteliği taşıması aynı şeyler. Mesela zihnimizde ne kadar yer aldı sormak isterim. Belçika’da Avrupa’nın merkezinde bir kimyasal fabrikada bir patlama oldu. Bu salonda bulunanlarınızın hanginizin bundan ne kadar haberi var? Çünkü oradaki basında da yer almadı. Ben basında yer almasın demiyorum. Ama hangi oranda ve nasıl ölçüde yer alacağını düşünmemiz lazım. Algıyla gerçek arasındaki farkı mutlaka kapatmamız lazım. Gerçek neyse o kadar sunmamız lazım. Merkezden soruyorlar bir uluslararası ajanslar; nasıl orada yaşayabilecek durumda mısın? Yoksa hayati tehliken var mı? diye. O yüzden bizler yaptıklarımızı anlatmakta güçlük çektiğimiz bir ortamda, yapmadıklarımızı savunma noktasına gelmeyelim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Taner Yıldız'a som altından bir tabak hediye edildi. Bakan Yıldız’ın ‘hediye som altındanmış bunu hepiniz adına alıyorum’ demesi dikkat çekti. Taner Yıldız, fotoğraf çekiminin ardından salondan ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar