Bakan Yıldız: Şehit olan kardeşlerim var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, "Şehit olan kardeşlerim var ama rakamlarla ilgili bilgi veremem. Yer altına şu an temiz hava veriliyor." dedi.Taner...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Şehit olan kardeşlerim var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, "Şehit olan kardeşlerim var ama rakamlarla ilgili bilgi veremem. Yer altına şu an temiz hava veriliyor." dedi.

Taner Yıldız, AFAD, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Soma'da bulunan 2 büyük kurtarma ekibinin olayla ilgili kurtarma çalışmaları için görevlendirildiğini bildirdi. Yıldız, kömür madeninde trafonun patlamasıyla yer altında çıkan yangından dolayı önemli bir sıkıntı olduğunu dile getirdi.

Yıldız, şöyle konuştu: "Şu ana kadar şehit olan işçi kardeşlerim var. O yüzden çok detaylı bilgi vermem. Bu safhada verilen rakamların her birisinde farklı rakamlar çıkar. O yüzden tek ağızdan bunları takip edeceğiz, kamuoyu ile bu bilgileri paylaşacağız. Öncelikle yeraltındaki işçilerimize hızlı ve acil ulaşmamız lazım. En fazla üzerinde durduğumuz konu bu. Kurtarma ekipleri bu işlerde uzmanlar. Nerede, ne yapacaklarını biliyorlar. İlk anda yeraltına temiz hava verilmesi önemliydi. Şu anda tahliye havası, temiz hava vermeye çevrildi. Yangın olmayan bölümlerle ilgili temiz hava veriliyor. Detaylı bilgiyi Soma'da açıklayacağım. Şu anda 'ihmaldi, değildi', bu konularla alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik'le de konuştum. Bunların denetimleri, teftişleri, her şeyleri onlar sonradan gelir. İlk anda işçi kardeşlerimize ulaşmamız lazım. Diğer bütün meseleler sonradan gelecektir."

Ölü ve yaralı sayısına ilişkin sorular yöneltilmesi üzerine Yıldız, şu anda verilecek rakamların yanıltıcı olacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın bölgeye gitmesinin söz konusu olmadığını kaydeden Yıldız, kendisinin Başbakan'ın talimatıyla Soma'ya gideceğini ve daha sonra kendisini bilgilendireceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar