Bakan Yıldız: Meclis araştırma komisyonu kurulması desteklenecek

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'da 284 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağı ile ilgili siyasi partilerin meclis araştırma komisyonu kurulmasını isteyebileceğini, bunun destekleneceğini söyledi. Bakan Yıldız, maden ocağındaki 18 ya...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Meclis araştırma komisyonu kurulması desteklenecek

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'da 284 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağı ile ilgili siyasi partilerin meclis araştırma komisyonu kurulmasını isteyebileceğini, bunun destekleneceğini söyledi. Bakan Yıldız, maden ocağındaki 18 ya da 17 işçinin bu gece yapılacak çalışmalarla ailelere teslim edilebileceğini ifade etti.

Bakan Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte maden ocağında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Ergün, bir gazetenin, muhtelif tepkiler dışında muhalefet partilerinin de konuya sağduyu yaklaştığını söylemesi üzerine, "Böyle bir hadisenin en önemli çözüm usullerinden birisi şeffaflıktır. Kamu oyu ile artı eksi ne varsa paylaşıyoruz. Gerek iktidar gerekse muhalefet milletvekillerini benzer şeyler düşündüğünü biliyoruz. Tabi ki meclis araştırma komisyonunu kurulması istenecektir ve bu desteklenecektir."

"KİMİN İHMALİ VARSA KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ"

Konunun tüm tarafları ile aydınlatılması için uğraştıklarını belirten Yıldız, "Başbakanımız talimat verdi. her hangi bir ihmali varsa, tereddüt oluşturacak bir mevzu varsa bunun açığa çıkartılması açısından talimat var. Bu kadar işçimizin vebalini kimsenin alma durumu yoktur. İhmali kimin varsa, ister kamu ister özel şirket onunla alakalı mutlaka kamuoyu ile paylaşacağımız bir çok bilgiyi önümüzdeki süreçte izleyeceksiniz." diye konuştu.

"İÇERİDE 150 KİŞİ VAR İFADELERİ KASITLI"

Taner Yıldız, şirket yetkililerinin bugün yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, şunları dile getirdi: "İster trafodan kaynaklansın ister başka sebeplerle olsun bu henüz tespit edilmiş değil. Bizim teknik denetimcilerimiz, gerek iş sağlığı ve iş güvenliği alanında teknik denetimcilerimiz bakılacak. Bizim bir tane gündemimiz var. Bu gündem diğerlerimizin olmayacağı anlamına gelmiyor. Gündemimiz işçi kardeşlerimizi çıkartıp ailelerine teslim etmek. Doğruları ortaya çıkartmamak bir vebaldir. Acaba bir şey karartılacak mıdır, içerde acaba 150 kişi daha var mıdır cümlelerini ben artık kasıtlı buluyorum."

"BU GECE AİLELERE TESLİM ETMEK İSTİYORUZ"

Bir gazetecinin, "18 işçinin ne zaman çıkartılmasını öngörüyorsunuz, dün gece önemli demiştiniz ama bir ilerleme olmadı galiba?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldız, "Dün gece önemliydi. Tahkimatlar yapıldı, yangının söndürülmesi ile ilgili çalışmalar yapıldı. Bizim öngörümüz normal yoldan gidip işçi kardeşlerimizi almak ama tahkimat yapılması gereken yerler var. İçerde hummalı bir çalışma var. 18 veya 17 işçimizi, inşallah bu gece yapılacak çalışma ile ailelerine teslim etmek istiyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar