Bakan Yıldız: Hayatını kaybeden 8 işçiye daha ulaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da facianın meydana geldiği maden ocağında 8 işçinin daha cesedine ulaşıldığını söyledi.Madendeki aramanın aralıksız sürdüğünü dile getiren Bakan Yıldız, "Akşam yaptığımız...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Hayatını kaybeden 8 işçiye daha ulaşıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da facianın meydana geldiği maden ocağında 8 işçinin daha cesedine ulaşıldığını söyledi.

Madendeki aramanın aralıksız sürdüğünü dile getiren Bakan Yıldız, "Akşam yaptığımız basın toplantısında şunu söylemiştik. Yangın söndürme faaliyetleri bittikten sonra önemli ölçüde rahatlayacağımızı ve bundan sonra işçilerimize daha hızlı ulaşacağımızı söylemiştik. Hamdolsun planladığımız gibi oldu, şükürler olsun mahçup olmadık. İki blok var, birincisinde 8 işçimiz tespit edildi. Onlar şimdi dışarı alınıyor. Mesafe yaklaşık 2 kilometre civarında. Dolayısıyla biraz sürecek. İnşallah kazasız belasız kurtarma ekiplerimizi onları çıkartırsa, diğer bölüme geçecekler. İnşallah bakalım." dedi.

Çalışmaların sabaha kadar kesintisiz sürdüğünü anlatan Bakan Yıldız, "Sabah 4-5-6 ne zaman varsa bizim hızlıca bu işi yapmamız lazım. Buradan Akhisar'daki hastaneye geçiyor, buradan aldıklarımız." diye konuştu.

Bakan Yıldız, madende kalan işçi sayısı konusunda somut açıklamayı da ilerleyen saatlerde yapacaklarına ifade etti. CİHAN

Yorumlar