Bakan Şimşek: Emlak vergisi ile ilgili bir çalışmamız yok

Memleketi Batman'da bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emlak vergisi ile ilgili tamamlanmış bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Emlak vergisine dair bir takım sıkıntılar olduğuna vurgu yapan Bakan Şimşek,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Emlak vergisi ile ilgili bir çalışmamız yok

Memleketi Batman'da bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emlak vergisi ile ilgili tamamlanmış bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Emlak vergisine dair bir takım sıkıntılar olduğuna vurgu yapan Bakan Şimşek, "Zaman içinde o sistemi de gözden geçirmek, reforme etmek lazım" dedi.

Havayolu ile Batman'da gelen Bakan Şimşek, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusu’nda incelemede bulundu. Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam, üniversite hakkında Bakan Şimşek'e brifing verdi. Daha sonra üniversite yemekhanesinin açılışını gerçekleştiren Bakan Şimşek, burada öğrencilerle yemek yedi. Yeni üniversite kütüphanesini gezen Şimşek öğrencilerle masa tenisi oynadı. Batman Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma bölümünü de gezen Bakan Şimşek, öğrencilerin çalışmalarını izledi.

Ardından Üniversite Camii İnşaatı ve emekliler için TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda inceleme yapan Bakan Şimşek, yapımı tamamlanan Kantar köprüsüne geçti. Onlarca köyün Batman merkezle bağlantısını sağlayan köprüde inceleme yapan Şimşek çevre köylüler tarafından karşılandı. Köprü sayesinde 120 kilometrelik yolun 30 kilometreye düştüğünü belirten köylüler Bakan Şimşek ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Emlak vergisi ile ilgili maliyenin bir çalışmasının olup olmadığı şeklindeki bir soruyu cevaplayan Bakan Şimşek, o konuda henüz tamamlanmış bir çalışmalarının olmadığını söyledi. O yönde bir çalışmanın zamanla Çevre Ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yapılabileceğini söyleyen Bakan Şimşek, "Ama emlak vergisine dair bir takım sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Zaman içinde o sistemi de gözden geçirmek lazım, reforme etmek lazım. Bu aşamada henüz tamamlanmış yapılmış bir çalışma yok. İleride eminim bu konuya tekrar bakmak gerekir. Çünkü bir takım sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Bir takım keyfi, belediyelerce uygulamalar var. Emlak vergisi biliyorsunuz maliyeye gelmiyor. Emlak vergisi belediyeler tarafından toplanan bir vergi. Ama bunun matrahının doğru saptanması bir çok şeyi etkiliyor. İnşallah o yönde bir çalışma zamanla Çevre Ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yapılabilir. Ama henüz o noktada değiliz." dedi. CİHAN

Yorumlar