Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanlığı seçimi çözüm sürecinin ön koşuludur

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Çözüm sürecinin başarısı için bu mahalli seçim çok önemlidir.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Cumhurbaşkanlığı seçimi çözüm sürecinin ön koşuludur

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Çözüm sürecinin başarısı için bu mahalli seçim çok önemlidir. Çünkü bu mahalli seçimde ortaya çıkacak irade cumhurbaşkanlığı seçimine yansıyacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimine yansıyan güçlü irade çözüm sürecinin de başarısı için bir ön koşuldur.” şeklinde konuştu.

    Partisinin belediye başkan aday tanıtımına katılmak üzere Bitlis’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililere hitap ederek yolsuzluk operasyonuna dikkat çekti. Bitlis merkezde bulunan İsmail Eren Spor Tesisleri'nde konuşan Maliye Bakanı Şimşek, partililere hem Kürtçe hem de Türkçe seslenerek “Gün birlik ve beraberlik günüdür.” dedi.

    Bu yıl 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimlerine de yansıyacağını belirten Maliye Bakanı, “Son dönemde Türkiye üzerine tekrar bir siyaset mühendisliği projesi var. Tekrar siyasi operasyonlarla bir takım operasyonlarla karşı karşıyayız. O nedenle de değerli kardeşlerim bu gün bir olma beraber olma ve birlikte çalışma günüdür. Bu seçimler önümüzdeki çeyrek asrın Türkiye açısından şekilleneceği seçimler olacaktır. Bu bölgede huzur olursa bu bölgede barış olursa bu bölgede Kürt sorununun çözümü ile birlikte teşvikler çok daha güçlü bir şekilde vatandaşa yansıyacaktır.”

    Şimşek, "30 Mart’ta daha çok çalışmamız lazım. Eğer bu gün ben size Kürtçe hitap edebiliyorsam bu Ak Parti’nin sayesinde değil midir değerli kardeşlerim. Sevgili hemşehrilerim. Bitlis halkı kardeşlik için,barış ve kardeşlik için çok çalışmamız gerekiyor. Bu seçim önemli bir seçim değerli kardeşlerim. Her seçim önemlidir. Ama 17 Aralık sürecinden sonra seçimler çok çok daha önemlidir. Çünkü burada hedef milli iradedir. Bu siyasi operasyonun hedefi milli iradedir. Bu siyasi operasyonun hedefi Ak Partidir değerli kardeşlerim. Bizim daha çok çalışmamız lazım.” diye konuştu.

    “TÜRKİYE YOLSUZLUKTA 53. SIRADA”

    Türkiye’nin 2002 yılında yapılan uluslararası yolsuzluk endeksine göre 37. sırada olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, aynı endekse göre Türkiye’nin 2012 yılında Türkiye’nin yolsuzluk sıralamasında 53. sırada olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Çıkmışlar yolsuzluk var diyorlar. Ben size bir rakam söyleyeyim bunu iyi dinleyin değerli kardeşlerim. Ve bunu söyleyin ve bakın Türkiye nerede. Uluslararası şeffaflık örgütü var. Bu örgüt bütün dünya üzerinde yolsuzluğu ölçüyor. Yani hangi ülkede yolsuzluk algısı ne kadar yüksek ona bakıyor. Ben size bir rakam vereyim. Türkiye 2002 yılında yolsuzluk yolsuzluk altı endeksinde uluslar arası yolsuzluk endeksinde 102 ülke arasında 65. sırada yani bu ne demek biliyor musunuz yolsuzluğun en yüksek olduğu 37. ülke demek. Peki 2012 yılında uluslararası yolsuzluk endeksinde Türkiye nerede 170 ülke arasında 53. sırada değerli kardeşlerim. Yani yolsuzluğun en düşük olduğu yüzde 30’luk kesim arasında değerli kardeşlerim. Ak Parti yolsuzlukla mücadele etmezse bu kadar hizmet yapılabilir mi?” CİHAN

Yorumlar