Bakan Müezzinoğlu: İstisnai fotoğraflarla karşılaşıyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Van'da hayatını kaybeden 3 yaşındaki Muharrem Taş isimli çocukla ilgili yaptığı açıklamada, zaman zaman insan ve teknik içerikli hatalar yapılabildiğini ve bunun sonunda da arzu edilmeyen istisnai durumlar yaşanabildiğin.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu: İstisnai fotoğraflarla karşılaşıyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Van'da hayatını kaybeden 3 yaşındaki Muharrem Taş isimli çocukla ilgili yaptığı açıklamada, zaman zaman insan ve teknik içerikli hatalar yapılabildiğini ve bunun sonunda da arzu edilmeyen istisnai durumlar yaşanabildiğini söyledi. Müezzinoğlu, "Benzer bir olay, Amerika'da da yaşandı." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılan 'Edirne'de Osmanlı Kültüründen Dekoratif Örnekler’ isimli serginin açılışına katıldı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, medyada geniş şekilde yer alan ve 3 yaşındaki Muharrem isimli çocuğun hayatını kaybettiği olaya ilişkin değerlendirmeler yaptı. Konunun kendilerini çok üzdüğünü belirten Müezzinoğlu, 76 milyon insana günde 1,5 milyon adet sağlık hizmeti sunan bir kuruluş olduklarını belirterek, "Zaman zaman olağanüstü durumlar, zaman zaman insan hataları, çalışan ekibimize, zaman zaman teknik hatalar dolayısıyla bu arzu etmediğimiz istisnai fotoğraflarla karşılaşıyoruz. Bu, dünyanın başarabildiği bir şey değil. Benzer bir olay Amerika'da da yaşandı." dedi.

Olayın fırsatçılığa dönüştürülmemesi gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, "Bunu bir suçlu arama kampanyasına da dönüştürmememiz lazım. Türkiye'de sağlık hizmeti, hele hele acil sağlık hizmeti saygınlığını zedeleyecek bir anlama taşımamak lazım. Yani ambulans helikopterlerimiz,. ambulans uçaklarımız, paletli ambulans araçlarımız yüzlerce başarılı hizmet yaparken hiç arzu etmediğimiz bir tane olağanüstü vakayı Türkiye'nin genel fotoğrafıymış gibi sunmayı çok doğru bulmuyorum" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, aynı zamanda seçim bölgesi olan Edirne'nin Osmanlı kültüründeki yerine ilişkin çalışmaların yer aldığı sergiyi gezdi. Serginin ortaya çıkmasında emek sarf eden görevlileri kutlayan Müezzinoğlu, serginin aynı zamanda bir kütüphane, veri tabanı olacağına inandığını ifade etti. Müezzinoğlu, yer yer tarihi mirasa sahip çıkılamadığını ancak bu gibi girişimlerle yapılan çalışmaların insanda hüzünlü bir mutluluk oluşturduğunu belirtti.

CİHAN

Yorumlar