Bakan Kılıç Kütahya'da öğrencilerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya'daki programına sosyal paylaşım sitelerinde aldığı mesajlar sebebiyle erken başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç Kütahya'da öğrencilerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya'daki programına sosyal paylaşım sitelerinde aldığı mesajlar sebebiyle erken başladı. Bakan Kılıç önce bir kafeteryada daha sonra da yurtta kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Kılıç, kafeteryada üniversite öğrencilerinin hayattaki en geniş zaman diliminin üniversite yılları olduğunu ve bu zamanı kaliteli geçirmeleri gerektiğini söyledi. Bakan Kılıç, çeşitli burslarla öğrenim hayatını sürdüren öğrencilere sigarayı bırakma konusunda tavsiyelerde bulundu. Bir üniversite öğrencisi için sigara masrafının lüks ve gereksiz olduğuna değinen Kılıç, "Zaten bursla okuyan öğrencinin sigara içmesini anlamak mümkün değil. Parasını ele, dumanını da yele veriyorsunuz. Bu sigara masrafını hesap ettiğinizde aylık 180 TL'nin altında değil. Bence herkez bu alışkanlıktan vazgeçmeli. Şunu da demeyin, bakan gelmiş burada anne ve babamızın verdiği bize öğütleri veriyor demeyin. Anneniz babanız size doğru öğüt veriyor da ben mi yanlış öğüt vereceğim" ifadelerini kullandı.

Kılıç, daha sonra Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) ait olan radyoda canlı yayına katıldı. Radyo programının ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait DPÜ Merkez kampüs içerisinde yer alan öğrenci kantininde öğrencilerle buluştu. Bakan Kılıç dün Yalova'da olduğunu hatırlatarak, "Gelince Kütahya'da Yurt-Kur'da kalan öğrenciler ne yapıyor dedim. Bir öğrenci çok imalı bir tweet yazmış Yalova'da. Abi iyi ki geldin iki gündür yaşadığımız değişimi sana yazsam inanmazsın. Zaten yeni yurt. Ne oldu. O zaman daha fazla değişim olmadan sabaha karşı gidelim dedim ve akşamdan geldik bilmiyorum iyi mi ettik" dedi. Öğrencilerle görüşen Bakan Kılıç, konaklamak üzere oteline gitti. CİHAN

Yorumlar