Bakan İslam ve Bozdağ’dan Musul için tezkere yorumu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, IŞİD’in Musul Türkiye Başkonsolosluğu’nu işgali ile ilgili tezkerenin gündeme gelip gelmediği sorusuna, “Önce o noktaya gelip gelmediğimizi görmek gerekiyor zannediyorum.” şeklinde cevap...

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam ve Bozdağ’dan Musul için tezkere yorumu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, IŞİD’in Musul Türkiye Başkonsolosluğu’nu işgali ile ilgili tezkerenin gündeme gelip gelmediği sorusuna, “Önce o noktaya gelip gelmediğimizi görmek gerekiyor zannediyorum.” şeklinde cevap verdi.

Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında tutuklu ve hükümlülerin eğitim öğretim kayıt ücretleri ve sınav giderlerinin karşılanmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Adalet Bakanlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam katıldı. İkili, imza töreni sonrası basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

“IŞİD’in Musul Türkiye Konsolosluğu’nu işgali ile ilgili olarak en son seçenek askeri seçenek olduğu söyleniyor. Bunun için Türkiye’nin elinde Kuzey Irak tezkeresi olduğu mevcut ama bu tezkere ile operasyon yapılamayacağı söyleniyor. Yeni bir tezkere çıkarılması mümkün mü?” sorusuna Ayşenur İslam, “Önce o noktaya gelip gelmediğimizi görmek gerekiyor zannediyorum.” diye cevap verdi.

Bekir Bozdağ ise aynı soruya şu cevabı verdi: “Bu konudaki Türk milletinin ortak hassasiyeti hükümetimizin hassasiyetidir. Hükümetimiz başkonsolosumuz ve başkonsoloslukla çalışan insanlarımız dahil olmak üzere, Musul’da bulunan bütün vatandaşlarımız, oradaki yaşayan herkesle alakalı bütün bir hassasiyet ve titizlik içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. NATO nezdinde girişimler yapıldı. Birleşmiş Milletler nezdinde görüşmeler yapıldı ve sayın Başbakanımızın, Dışişleri Bakanımızın yaptığı uluslararası görüşmeler de var. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu konu ile ilgili her kurumu ile her tür görevli ve yetkilisi ile teyakkuz halindedir. Bu konu milli bir meseledir. Siyasi partilerin üzerine bir konudur. O hassasiyetle ben bütün herkesin ve her kesimin de bu meseleye yaklaşmasını doğru olduğunu ifade etmek isterim. Siyasi partilerimizin grupları da bu konudaki görüşlerini ortaya koyacaklardır. Şu anda mevcut tezkere yetip yetmediği, yeni bir tezkere gerekip gerekmediği hususları, tabi bu değerlendirmeler kapsamında ele alınan konulardan birisi ama benim bildiğim tezkere ile ilgili bir çalışma henüz yok. Mevcut tezkere yetiyor mu, onu da bilmiyorum işin doğrusu.”

CİHAN

Yorumlar