Bakan Işık, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşları ziyaret etti

Van'a incelemelerde bulunmak için gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çözüm sürecinin rahatsız ettiği dış mihraklar var.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşları ziyaret etti

Van'a incelemelerde bulunmak için gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çözüm sürecinin rahatsız ettiği dış mihraklar var. Onlar zaman zaman farklı taşeronlar kullansa da içeride ülkenin huzurunu bozmak için gayret gösteriyorlar." dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Işık, havaalanında Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve partililer tarafından karşılandı. Havaalanında bir süre dinlendikten sonra kent merkezindeki bir kahvaltı salonunda iş adamı ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Işık, daha sonra Edremit ilçesinde depremin ardından yapılan TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Burada toplananlara seslenen Işık, Başbakan Erdoğan'ın 27 Mart'ta Van'a geleceğini ve meydanların en coşkulu günlerinden birini yaşayacağını söyledi.

İnsanların uzun yıllar büyük perişanlık yaşadığını, anaların ağladığını, babaların gözyaşını içine akıttığını anımsatan Işık, "Ama bir yiğit insan çıktı 'ben bu sorunu çözeceğim, ülkenin her karış toprağına barış ve huzuru getireceğim' dedi. Bir yıldır bazı provokatif eylemlere rağmen ülkede kan akmıyor. Ülkede huzur, barış, kardeşlik ve yatırım iklimi var. Analarımız ağlamıyor. Bundan memnun musunuz? İnanın bütün Türkiye memnun ama memnun olmayanlar var. Çözüm sürecinin rahatsız ettiği dış mihraklar var. Onlar zaman zaman farklı taşeronlar kullansa da içeride ülkenin huzurunu bozmak için gayret gösteriyorlar. Bu yaşananlar karşısında çözüm sürecinin mimarı yiğit insana sahip çıkacak mısınız? Bu seçimlerde sadece belediye başkanlarına oy vermeyeceksiniz, aynı zamanda Türkiye'nin başına çorap örmek isteyen, çözüm sürecini sabote etmek isteyen herkese en güzel cevabı vereceksiniz."

Son zamanlarda 'paralel yapı' diye bir çete oluştuğuna işaret eden Işık, "Burada saf, temiz duygulu kardeşlerime diyeceğim bir şey yok. Van'dan kalkıp dünyanın bir ucundaki ülkelere öğretmenlik yapmaya gidenler, kardeşlerimizdir. Ancak, bu kaynaklarını küresel güçlere ciro edenlere 'paralel yapı' diyoruz ve onlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kardeşlerimizi evlere gönderiyorlar. 'Evlere gidin, AK Parti'ye oy vermeyin' diyorlar. Edremit'e geldiler diyelim. Kardeşlerimizin kapısını çaldılar. Şunu sorun onlara, acaba deprem saatinde kapımıza gelen devleti temsil eden Erdoğan'a, yanımızda olduğu için mi oy vermeyeceğiz? Kocaeli'de depremde üç yılda bitmeyen evleri 300 günde teslim ettiği için mi oy vermeyeceğiz? Soğukta donmak üzere olan insanlara kömür yardımı yaptığı için mi oy vermeyeceğiz? Öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıttığı için mi oy vermeyeceğiz? Gelenler başörtülü olacağı için başörtüsü sorununu çözdüğü için mi oy vermeyeceğiz? Bunları sorun onlara." diye konuştu.

Konuşmasının ardından, konutlarda yaşayan bir vatandaşın evine misafir olan Işık, aile üyeleriyle sohbet ettikten sonra Gürpınar ilçesine hareket etti. Gürpınar'da AK Parti ilçe seçim bürosunu ziyaret eden Işık, daha sonra yapımı devam eden Tekstil Kent'te incelemelerde bulundu.

CİHAN

Yorumlar