Bakan Işık: Boğazından haram geçenin, burnundan fitil fitil gelsin

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, "AK Parti olarak duruşumuz, hükümet olarak duruşumuz açık.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Boğazından haram geçenin, burnundan fitil fitil gelsin

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, "AK Parti olarak duruşumuz, hükümet olarak duruşumuz açık. Hiçbir yolsuzluk yapanın yanına kar kalmayacak. Boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin." dedi.

Kabine revizyonunda Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Fikri Işık, Kocaeli Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Işık, valilik makamına geçtikten sonra burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

"AK Parti'de üç milletvekilinin ihracı söz konusu bunla ilgili çalışmalar var neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Işık, şu karşılığı verdi: "Tabi dün akşam merkez yönetme kurulunun ihraç istemiyle disipline sevk kararını ben de televizyondan gördüm. Konuyla ilgili detaylı bilgim yok."

Yargı kriziyle ilgili soruya Işık, "Olayları günlük değerlendirmeye kalkmak biraz her maçın pozisyonuna ayrı yorum yapmaya benzer. Ama net olarak şunu söyleyebilirim, seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonu değildir. Siyaseti dizayn operasyonudur. Bunu çok net görebiliyorum. Zira tüm demokrasilerde bu tip operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı demokrasilerde yargı bu noktaya çok dikkat eder." diye konuştu.

"14-16 ay önce başlamış operasyonları bekletip bekletip ve dosyaları birbirine hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek seçime 3 ay kala bunu güya patlatma tabiriyle patlatırsanız buna demokrasilerde hiç kimse yolsuzluk ve rüşvet operasyonu demez." diyen Işık, şöyle devam etti: "Bunun adı siyaseti dizayn operasyonudur. Ama demokrasilerde bizim bildiğimiz siyaseti dizayn etme yetkisi sadece ve sadece milletindir. Millet adına hiç kimse bu siyaseti dizayn etme yetkisine sahip değildir. Siyasi partilerin kendileri bile bu dizayn etme yetkisine sahip değildir. Onun için demokrasilerde en çok tartışılan konulardan biriside milletvekillerinin istifalarıdır. Bu noktada son dönemde yapılan operasyonun bana göre bir planyacıları var. onların hedefleri gelişen Türkiye'yi engellemektir. Bir de uygulayıcıları var. O uygulayıcıların hedefi de direkt sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ama bu oyuna gelmeyeceğiz."

"YARGI SİYASETİ DİZAYN ETME ROLÜNE SOYUNURSA SEÇİLMİŞ İKTİDAR SEYİRCİ KALMAZ"

Yolsuzluk konusunda duruşlarının açık olduğunu belirten Işık, "Bizim AK Parti olarak duruşumuz, hükümet olarak duruşumuz açık. Hiçbir yolsuzluk yapanın yanına kar kalmayacak. Hatta bunu daha şey olarak söylüyoruz. Boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin. Hiç bu noktada tereddütümüz yok. Bununla ilgili iki kurala çok dikkat ediyoruz. Bir tanesi beraati zimmet asıldır. Yani hiç kimse suçu ispat edilene kadar suçlu muamelesi göremez, suçsuzdur. İkincisi de mutlaka adalet tecelli etmelidir. Ama yargı üzerinden bir itibarsızlaşma operasyonuna asla evet diyemeyiz. Yargı üzerinden bir suikast girişimine asla evet diyemeyiz. Yani kendi amirini durumundaki başsavcıya bilgi vermeyip de, gazetelerdeki bir takım kişilere bilgi sızdırmak kesinlik yargının amacı dışına çıktığının en temel göstergesidir. Dün aslında yaşadığımız olay bu olaydır. Hiç kimse yargı üzerinden siyaseti dizayn etmeye kalkmasın, bu millet iradesine müdahaledir. Millet buna çok sert tepki gösterir. Muhalefet partileri de özellikle bu noktada milli iradeye sahip çıkmalıdır. Daha düne kadar Türkiye için çok tehlikeli denen yapılarla bugün kol kola girip Tayyip Erdoğan gitsin dene olursa olsun mantığıyla hareket edenler yarın Allah korusun bu ülke ağır bir bedel öderse bunun altından kalkamaz biz milli iradeye halkımıza güveniyoruz. Evet iktidar partisiyiz büyük bir partiyiz içimizde yanlış yapan olabilir ama bunun yanlış yapıp yapmadığını ortaya çıkaracak bağımsız ve tarafsız yargıdır. Ama eğer yargı kendi adaleti yerine getirme görevini bırakır da siyaseti dizayn etme rolüne soyunursa burada milletten yetki almış milli iradeyi temsil eden seçilmiş iktidarın seyirci kalması geleceğe ihanet olur. Onun için mutlaka bu noktanın dikkate alınması, evet bağımsız yargı görevini yapsın, tarafsız şekilde görevini yapsın sen daha zanlılara bilgi vermeden zanlılar hakkında suçlamayı medyaya yansıtırsan iyi niyet aramayız."

Işık, "Bakanlık bekliyor muydunuz?" sorusuna "İnanın hiç bakanlığı beklemiyordum. Ben de televizyondan öğrendim hatta ilk sayın başbakanımız ismimizi söyleyince evde böyle bir şey oluştu şok oluştu. Ama sayın başbakanımızın önceden haber verme gibi bir şeyi yok, siyasette sürprizleri seven birisi bizim için sürpriz oldu. Ben bakanlık beklemiyordum ama Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nı hiç beklemiyordum." karşılığını verdi. Erdoğan Bayraktar'ın istifa ederken söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine Işık, "Her şey kamuoyu önünde. Hiç yorum yapmayım." diye konuştu. Işık, valilik ziyaretinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.
CİHAN

Yorumlar