Bakan Güllüce: Türkiye’de yaşayanlar kültürel saldırıyla karşı karşıya

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye’de yaşayan herkes kültürel bir saldırıyla karşı karşıyadır.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Güllüce: Türkiye’de yaşayanlar kültürel saldırıyla karşı karşıya

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye’de yaşayan herkes kültürel bir saldırıyla karşı karşıyadır. Çocuklarımız bizim kendi şarkımızı, türkümüzü, horonumuzu bilmeden önce başka şeyler öğretiyor. Artık başka milletlerin sevgisini almaya başlıyorlar.” dedi.

Bahçelievler Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Kocasinan Kültür Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Milletvekili Harun Karaca, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bahadır ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bakan Güllüce, kültür hamlesinin ülkenin en önemli problemi olduğunu söyledi. Güllüce, “Devletin temeli kültür üzerine kurulmuştur. Milletin kimliğini koruyan bir devlet olmazsa o devletin bekası olmaz. Daha o yüzden kültürel hizmetleri savunma hizmetlerinin önemlidir desem mübalağa olmaz. Türkiye’de yaşayan herkes kültürel bir saldırıyla karşı karşıyadır. Çocuklarımız bizim kendi şarkımızı, türkümüzü, horonumuzu bilmeden önce başka şeyler öğretiyor. Artık başka milletlerin sevgisi olmaya başlıyor. Giydiği tişörtten, dinlediği müziğe, okuduğu kitaba kadar başka şeylerle muhatap oluyor. Bu bir sıkıntı. Özellikle genç kuşaklarımıza yeterince sahip olamamak gibi bir sıkıntımız var. Şimdi köküne sahip olmayan milletin çocuklarının olduğu bir ülkenin bekası olmaz O yüzden ben bu kültür merkezini çok önemli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Bazı kesimlerin uçakların köylü kokmaya başladığını söylediğini aktaran Güllüce, şunları kaydetti: “Artık köylülerden geçilmiyor diyorlar. Hay o köylünün kokusuna kurban olasın. Bazı ülkelerin iki katı bizim ilkokulda çocuklarımız var.”

Hükümetin, garip ülkelerin yanında olarak 2 milyar dolar yardımda bulunduğunu söyleyen Güllüce, şöyle devam etti: “Artık bize kredi verilsin diye bekleyen değil, dünyanın yoksul ülkelerine biz sahip olacağız diyen bir ülke var. 700 bin Suriyeliyi yediriyoruz, içiriyoruz, bakıyoruz helal hoş olsun. Biz misafirperver bir ülkeyiz. 700 bin insan 2 tane Sivas, 2 tane Erzurum demek.”

Bilim adamlarının 10 yıl sonra Türkiye’nin yurtdışından işçi almaya çalışacağını söylediğini belirten Güllüce, “Türkiye’nin tıpkı Almanya gibi işçi almaya başlayacağını, artık kendi işçisinin kendisine yetmeyeceğini bilim adamları söylüyor. Böyle bir hayalimiz vardı, bunun bir kısmını gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Bakan Güllüce, “Geçmiş dönemlerde yurt dışına çıkan vatandaşların pasaportlarına baktıklarında ay-yıldızlı logoyu görünce otelimizde yer yok diyorlardı. Ben bunu yaşamış bir insanım. Ay yıldızlı amblemi görünce İtalya’da bana otelde yer yok demişlerdi. Ama şimdi o pasaportu gördüğü zaman dünya saygı gösteriyor.” diye konuştu.

Bakan Güllüce, program sonunda Kocasinan Kültür Merkezi’nin 15 Temmuz bitirilmesi sözünü aldı. Toplam 6 kattan oluşacak olan Kocasinan Kültür Merkezi 8 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.
CİHAN

Yorumlar