Bakan Güllüce, Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’ı işaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhurbaşkanlığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Güllüce, Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’ı işaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhurbaşkanlığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret etti. Güllüce, "Millet gönlünün içinde kimin olduğunu söyledi. Onu siz de biliyorsunuz." dedi.

Bakan İdris Güllüce, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya tebrik ziyaretinde bulundu. Bakan Güllüce, ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basın mensuplarının, “Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili gönlünüzden geçen bir isim var mı?” sorusuna Güllüce “Millet gönlünün içinde kimin olduğunu söyledi seçimde değil mi? Yani bütün dünyanın koalisyonuna rağmen, küresel güçlerin koalisyonuna rağmen, akla hayale gelmeyecek çirkin kara kampanyaya rağmen milli irade gönlünde kimin olduğunu söyledi. Onu siz de biliyorsunuz. Millet kimi söyledi diye ben size sorsam cevaplarsınız.” şeklinde konuştu. Muhabirin, “Sayın Başbakan..”. diye söze başlamasıyla birlikte Güllüce şöyle konuştu: “Bak! ben bir şey söylemeden siz söylüyorsunuz. Değil mi yani milli irade öyle dedi. Ben bir şey söylemeden niye söylediniz. Demek ki milletin ne söylediği belli. Milli iradenin önünde hiçbir güç duramaz. Sayın Başbakanın aday olmamasını söyleyenler de önce kendi partilerinin içindeki düzeni ve kayıplarının hesaplarını kendi partililerine vermeleri lazım. AK Parti’den kimin aday olup olmayacağı onları ilgilendiren bir konu değildir, şık da değil bu. Yani AK Parti’nin kimi aday gösterip göstermeyeceğini oturup tartışmalarına gerek yok, yanlıştır bu. Onların yapacağı şey; 60 senedir niye iktidar olmuyoruz? Bu millet niye bizi sevmiyor ve seçmiyor? Güçlü bir muhalefet nasıl olunur bunların çalışmalarını yapmaları lazım.”

TOKİ BAŞKANI’NIN GÖREVDEN ALINMASI

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in görevden alınarak yerine Mehmet Ergün Turan’ın atanması ile ilgili görüşleri sorulan Güllüce, “Mahkeme baki değil kadıya. Herkes bir gün gelir ve gider. Giden arkadaşımız çok uzun zaman hizmet etti. Ergün kardeşimiz, gelen arkadaşımız da bizim çok kadim arkadaşımızdır, olur bunlar. Hayırlı olsun ikisine de! Zaten Ergün bey daha önce Büyükşehir Belediyesi’nde grup başkan vekilliği yaptı. Mecliste imar komisyon başkanlığı yaptı. Eski bir siyasi arkadaşımızdır. Başarılı olacağına da inanıyorum. Karabel de belirli bir hizmet yapmıştır. Çok hizmeti oldu. Ona da bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Hepimiz gelip gideriz. Dünya böyledir, durmuyor ki dönüyor. Birimiz geliyoruz birimiz gidiyoruz, hayat böyle. Her ikisine de başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce, seçilmesinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı tebrik etti. Başkan Yazıcı da, Güllüce’ye teşekkür plaketi verdi. CİHAN

Yorumlar