Bakan Eroğlu: Biz söz verince yaparız, sözümüzün eriyiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz Kütahya’ya heybemiz dolu geldik. Her gelişimizde muhteşem hizmetler getiriyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Biz söz verince yaparız, sözümüzün eriyiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz Kütahya’ya heybemiz dolu geldik. Her gelişimizde muhteşem hizmetler getiriyoruz. Biz söz verince yaparız. Sözümüzün eriyiz." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Kütahya’ya geldi.Törende konuşan Eroğlu, "Bu güzel memlekete hizmet etmek bizim için şereftir. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Buraya gelirken eli boş gelmek caiz değildir. Biz Kütahya’ya heybemiz dolu geldik. Her gelişimizde muhteşem hizmetler getiriyoruz. Ben geçtiğimiz yıl 6 Nisan’da geldiğimde 39 müjde vermiştim. Bugün de tam 17 müjde ile geldik. Toplam müjde sayısı 56’ya yükseldi. 9 ayda 295 milyon lira hizmet ile geldik. Kütahya her şeyin en güzeline layıktır. Bugün getirdiğimiz yatırımlar içerisinde temeli atılanların dışında toplam 17 tesis 105 milyon lira. Geçen sene verdiğimiz müjdelerin bile ne durumda olduğunu gösterdik. Biz söz verince yaparız. Sözümüzün eriyiz. Burada belirtilen temeli atılacak tesisler hep gölet olarak yazıldı. Aslında bu baraj ve göletler bizim yetkimizde olduğu için 10 yılda su ölçümü yapmamak bir an önce hizmete girmesi için bu şekilde belirtildi." ifadelerini kullandı.

2003 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığını devraldığı güne kadar yalnızca Kütahya’ya 3 barajın yapıldığını söyleyen Eroğlu, "Bizden önce 2003 yılına kadar Kütahya’ya 3 baraj yapılmış. Ben hizmet etmek için yerimde duramıyorum. Vekillerimiz, vatandaşlarımız ne istemişse yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır zaten. Kütahya’da daha önceki koalisyon hükümeti döneminde İSKİ müdürüydüm. Bir dere ıslahının 15 yılda bitmediğini biliyorum. O zaman yatırım programından düşmesin diye iz ödenek diye yazmışlar. İz ödenek 1 lira ödenek koyup güya devam ediyor gözükmesi. Yani 1 lira ödeneği olan yüzlerce proje vardı. 2003 yılında İSKİ’de 600 tesis açtık. Haliç’i kurtardık. Kaçakları minimum seviyeye indirdim. Dünyanın en ileri arıtma tesisini biz kurduk. İstanbul’da daha önce bu tesisleri Fransızlar, Almanlar yapıyorlardı. Kendi teknolojimizle onda bir maliyete yapmaya başladım."diye konuştu.

Koalisyon hükümetleri tarafından memur maaşlarının ödenebilmesi için çalmadık kapı bırakmadığını ve erken seçim ile hükumetin terk edildiğinin altını çizen Eroğlu şunları söyledi:
"Türkiye’de hükümetimizden önceki durumu neydi? Bir hatırlayın. Geçtiğimiz koalisyon hükumeti memur maaşlarını ödeyemediği için çalmadığı kapı kalmadı. Hükumeti terk edip erken seçime gitme durumunda kaldı. Dünyada o zaman ekonomik kriz yoktu ama Türkiye’de vardı. Toplama vergilerin yüzde 86’sı borca gidiyordu. Biz 23.5 milyar dolar borç vardı ödedik. O kadar çok büyük yatırımlar yapıyoruz ki. Türkiyenin her bir tarafına. Bunlardan 4 bin tane şantiyemiz bakanlığımıza ait olup 7 / 24 çalışıyor. Hatta müteahhitlere diyoruz ki para sıkıntısı yok yürü yürüyebildiğin kadar. 1700 ihale yapılmış DSİ’de bizden önce. Kucağımızda böyle bir yük bulduk. Türkiye’deki tüm yatırımları tek tek gezdik. Böylece 2004 yılında Başbakan’dan yatırım kaynakları en iyi değerlendiren bir kurumun başı olarak ödül aldım. Bu tasarruf o dönemin parasıyla 3.2 katrilyon. Şimdinin 3.2 milyar lirası. Başbakanlık inanmadı. Listeyi gönderdim. İyi ki göndermişim. Soyulan, hortumlanan paralardan yalnızca 3.2 milyon lirasını kurtarabildim."

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Eroğlu, "Türkiye büyüdükçe buranın en stratejik noktası. Burada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçer. Bütün istihbarat teşkilatları boşuna mı çalışıyor. İstiyorlar ki Türkiye yerde sürünsün. 21. asırda Türkiyenin yıldızı parlak. Allah nasip ederse Türkiyeyi dünyada lider yapacağız. İnşallah hedefimiz büyük. İnşallah Türkiyeyi 2023’te dünyanın en büyük ekonomisi arasına taşıyacağız." dedi. CİHAN

Yorumlar