Bakan Elvan: Twitter, 16 mahkeme kararını uyguladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter’ın şu ana kadar 16 mahkeme kararını uyguladığını, 10 karar ile ilgili değerlendirme yaptığını söyledi. Bakan Elvan, Twitter yetkilileri ile mayıs ayında Bilgi Teknolojileri...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan: Twitter, 16 mahkeme kararını uyguladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter’ın şu ana kadar 16 mahkeme kararını uyguladığını, 10 karar ile ilgili değerlendirme yaptığını söyledi.

Bakan Elvan, Twitter yetkilileri ile mayıs ayında Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) arasında İrlanda’da bir görüşme daha yapılacağını açıkladı. Elvan, ayrıca İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının mayıs ayının ikinci yarısında açılacağını ve seferlerin bu tarihten sonra başlayacağını bildirdi.

Lütfi Elvan, Sudan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Bader Eldin Mahmoud Abbas ile Sudan Tarım ve Sulama Bakanı İbrahim Mahmoud Hamid’i makamında ağırladı. Ulaştırma alanını kapsayan bir dizi anlaşmanın imzalandığı toplantıda Bakan Elvan, gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Twitter kararları uygulanıyor mu?”sorusu üzerine Bakan Elvan, “5 mahkeme kararı uygulanmıştı. 11 mahkeme kararı da uygulandı. Toplam 16 mahkeme kararı bu güne kadar uygulanmış durumda. 10 mahkeme kararı da değerlendirme aşamasında.” diye konuştu.

Elvan, mayıs ayının ortalarında Twitter yetkilileri ile BTK yetkililerinin İrlanda'da bir araya geleceklerini, askıda kalan hususları konuşacaklarını bildirdi.

“ATAMALAR NORMAL”

Bakanlıktaki müsteşar atamasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Lütfi Elvan, bu atamanın normal bir atama olduğunu ve bunun bürokraside her zaman gerçekleşen bir durum olduğunu ifade etti. Ulaştırma müsteşarının uzun zamandır çalıştığını ve katkısının olduğunu dile getiren Bakan Elvan, yeni göreve gelen müsteşarın da önemli deneyime sahip olduğunu söyledi. O dönem KİT’lere ve mahalli illere verildiğini dile getirdi.

“3’ÜNCÜ HAVALİMANININ BORÇ ÜSTLENİMİ VEREN KURULUŞ HAZİNE DEĞİL, DHMİ’DİR”

Bakan Elvan, borç üstlenim anlaşmasına yönelik eleştirilere de cevap verdi. Özellikle 3. Havalimanı’na Hazine garantisi verildiği yönündeki iddiaları hatırlatan Bakan Elvan, bunun kesinlikle doğru olmadığını, borç üstlenim garantisi veren kuruluşun Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) olduğunu bildirdi. İki yıl önce çıkarılan bir kanunla yetkinin verildiğini dile getiren Bakan Elvan, bir fesih halinde bunun ancak söz konusu olabileceğini kaydetti.

Elvan, KİT’lerin borç üstlenimini Hazine’nin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Burada önemli husus, bu kredilere hiçbir suretle garanti verilmediğidir. Bu kredilere garanti söz konusu değildir. Ancak, fesih halinde yatırımlar bedelsiz olarak alınıyor. O yatırıma devam ediliyor. İki yıl önce çıkarılan kanun gündeme getiriliyor. Bu manidar. Hazine'nin KİT’ler ve mahalli idarelerin borç durumunu üstlenim gibi bir yetkisi yoktur.” diye konuştu.

İSTANBUL-ANKARA YHT MAYIS'TA AÇILIYOR

Bakan Lütfi Elvan, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın (YHT) mayıs ayının ikinci yarısında açılacağını ve seferlere başlanacağını bildirdi. Komşu ülkelerin kara ulaştırmasında Türkiye’deki rekabeti bozduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bakan Elvan, rekabet gücüne inandıklarını ve eşit koşullarda taşımacılığın yapılması gerektiğini vurguladı. Elvan, bu yönde çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar