Bakan Eker'e Karslılar tepki gösterdi: 'Vatandaşın ağzına bant çekilmez'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars'ta tepkiyle karşılandı. Karslılar, esnaf ziyareti yapan Bakan Eker'i karşılarında görünce sorunlarını dile getirdi. Bir vatandaşın soru...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker'e Karslılar tepki gösterdi: 'Vatandaşın ağzına bant çekilmez'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars'ta tepkiyle karşılandı. Karslılar, esnaf ziyareti yapan Bakan Eker'i karşılarında görünce sorunlarını dile getirdi. Bir vatandaşın soru sorması engellenince vatandaş, "Vatandaşın ağzına bant çekilmez, konuşacağız." karşılığını verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Kars Havaalanı'nda AK Parti Milletvekili Yunus Kılıç, Vali Günay Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Şakir Yurdakuş ile partililer tarafından karşılandı. Buradan valiliğe geçen Bakan Eker, valilik özel defterini imzaladı, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ardından esnaf ziyaretine çıkan Bakan'a vatandaşlar, tarım arazilerinin satışını, et fiyatlarını, Trakya'ya hayvan geçişini, ithalatı ve yıllardır yapılmayan yol sorunlarını dile getirdiler.

Faik Bey Caddesi üzerinde gerçekleştirilen ziyaretlerin bir kısmına basın mensupları alınırken, bir kısmına alınmadı. Basın mensuplarının da dahil olduğu ziyaretlerin çıkışında, Halefoğlu köyünden Mehmet Halitoğlu, bu işlerin arka plana itilerek birkaç göze hoş gelen malzemeyle mevcut iktidar tarafından tatlı dille bağırarak anlatılmasıyla olmayacağını söyledi. Bakan Eker'e yaklaşarak konuşan Halitoğlu, "Selim yapılmış 19 kilometre, o da meydanı kesmişler. Bu insanlara anlattıklarınız hiç biri yok. Yalan konuşmuyorum." dedi. Korumaların araya girmesiyle, "Yok ben bir şey yapmıyorum, benim bir şey dediğim yok, polisler büyütüyor. Ben kötü bir şey söylemedim, Kars'ta halen daha yol yoktur. Erdoğan, kaç senedir iktidardadır? Kars’ta hiç dubleks yol yoktur. Milletvekilinin yanında dedim. İl başkanı burada, gelsinler ilçe ilçe dolanalım, eğer Kars'ta bir yerde 12 kilometre bir dubleks yol yapılmışsa bölünmüş yol varsa… Bir tek Selim'de 19 kilometre yoldur, o da bu sene bitecek." dedi.

Bu işlerin bağırarak olmadığına dikkat çeken Halitoğlu'na çevrede bulunan Karslılar da destek verdi. Halitoğlu, "Digor'a, Akyaka'ya, Arpaçay'a, Sarıkamış'a ve Kağızman'a bir kazma vurulmuşsa göstersinler." diye konuştu.

"BURA KARS, VATANDAŞIN AĞZINA BANT ÇEKİLMEZ"

Bakan Eker'e sorunları dile getirmeye çalışan Muhherrem Ali Kars'a engel olununca, korumalara, "Vatandaşın ağzına bant çekilmez, konuşacağız. Pirinç kaç lira? Şeker kaç lira? Bulgur kaç lira? Mazot kaç lira? Bunun yeri nere? Yerini söyle oraya gidelim, yeri nere? Bura Kars, millet açtır aç, milletvekilliği seçimi değil bu… Derinlerde bayrak asılmış olmaz. 35 senelik şoförüm 800 milyon maaş alıyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar