Bakan Eker: Başkalarının ürettiğini tüketmek yeni sorunlar getiriyor

2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'nde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Modern insanın sorunu var ama temel sorunlarından bir tanesi başkalarının hazırladığı, başkalarının ürettiği gıdaları tüketmektir....

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker: Başkalarının ürettiğini tüketmek yeni sorunlar getiriyor

2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'nde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Modern insanın sorunu var ama temel sorunlarından bir tanesi başkalarının hazırladığı, başkalarının ürettiği gıdaları tüketmektir. Bu insanı bir yol ayrımına getiriyor." dedi.

Swissotel’de, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) tarafından düzenlenen 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'nin bu seneki teması, ‘Her şey daha iyi bir yaşam için’ olarak belirlendi. Programda ayrıca Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibini buldu. Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, eski Anavatan Partisi Milletvekili Mahmut Oltan Sungurlu, Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Programda konuşan Bakan Eker, “Modern insanın sorunu var ama temel sorunlarından bir tanesi başkalarının hazırladığı, başkalarının ürettiği gıdaları tüketmektir. Bu insanı bir yol ayrımına getiriyor. Enformatik kirlilik temel sorunlarından bir tanesi. Eskiden insanlar kendi ürettikleri, kendi yetiştirdikleri, kendi pişirdikleri yiyecekleri tüketirlerdi ama modern hayatla birlikte bu imkan ortadan kalktı. Artık başkalarının ürettiği, başkalarının pişirdiği, başkalarının hazırladığı gıdalar tüketiliyor. Bu beraberinde bir dizi yeni mesele getiriyor, yeni sorun getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün kazananı Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu oldu. Gıda güvenliği alanında uygulanabilir projesiyle birinci olan Bayramoğlu, 100 bin liralık ödülün sahibi oldu.

CİHAN

Yorumlar