Bakan Cevdet Yılmaz: Vatandaş ses kayıtlarının cevabını 30 Mart’ta verdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜBİTAK’ın Başbakan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları için ‘montaj’ demesini, “Halkımız ses kayıtlarının cevabını 30 Mart’ta vermişti.” sözleriyle değerlendirdi.Bakan Yılmaz, partisinin...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Cevdet Yılmaz: Vatandaş ses kayıtlarının cevabını 30 Mart’ta verdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜBİTAK’ın Başbakan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları için ‘montaj’ demesini, “Halkımız ses kayıtlarının cevabını 30 Mart’ta vermişti.” sözleriyle değerlendirdi.

Bakan Yılmaz, partisinin Bursa il başkanlığını ziyaret etti. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Yılmaz, AK Parti’nin gençliğin partisi olduğunu ifade ederken, statükocu değil değişimci olduklarını, korkular üzerinden değil umut üzerinden siyaset yaptıklarını söyledi. Partilerinin politikalarını dar bir kesime, sermaye gruplarına, uluslararası güçlere göre değil, halkın beklentilerine göre şekillendirdiğini dile getiren Yılmaz, halk ile yüz yüze iletişimle düşünceleri anlattıklarını kaydetti.

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin sorusu üzerine, ‘TÜBİTAK’ın 30 Mart yerel seçimleri öncesi Başbakan Erdoğan ve oğlu ile ilgili sosyal medyada yer alan ses kayıtları hakkında montaj raporu’ vermesini yorumladı. Yılmaz, şunları söyledi: “Yoğun gündem içinde takip edemedim. Teknik anlamda bir şey söyleyecek durumda değilim. Biz zaten bunu öteden beri söylüyorduk. Halkımız da zaten bunu bildiği için 30 Mart seçimlerinde bütün saldırılara sandıkta verdi. 30 Mart seçimlerinde halkımızın ortaya koyduğu tavır sadece AK Parti’ye, başbakanımıza yönelik olarak değil. Türkiye’ye yönelik oynanan oyunları boşa çıkarttı. 17 Aralık sürecindeki esas hadise, Türkiye’nin istikrarını bozmak. Türkiye’nin yükselmesine, büyümesine set çekmek. Türkiye’nin dünyada çok daha iyi bir yere gelmesine engel olmaktı. Ama halkımız bu oyunu bozdu. Gerekli cevabı, en iyi en demokratik şekilde verdi. Halkımız da bizler de çeşitli şekillerde doğru olmadığını ifade ediyorduk, teknik olarak da ortaya konulması olumlu bir durum.”

CİHAN

Yorumlar