Bakan Çelik: Başarının sahibi biz değiliz

Kahramanmaraş'ın 12 Şubat kurtuluş etkinliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Son 11 yılda bu memlekete ne olduysa, bu ülkenin demokrasisi, ekonomisi ne kadar geliştiyse, dış politikamızda Moğolistan’dan -Somali’ye, Bosna Hersek’e kadar.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik: Başarının sahibi biz değiliz

Kahramanmaraş'ın 12 Şubat kurtuluş etkinliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Son 11 yılda bu memlekete ne olduysa, bu ülkenin demokrasisi, ekonomisi ne kadar geliştiyse, dış politikamızda Moğolistan’dan -Somali’ye, Bosna Hersek’e kadar ne kadar büyük yol yürüdüysek bu başarının sahibi biz değiliz, bu başarının sahibi sizsiniz.” dedi.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı törenlerle kutlandı. Tören alanında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Çelik, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kerim Acar ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'la birlikte halkın bayramını kutladı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Çelik, Türkiye’nin son 11 yılda ekonomi, demokrasi ve ulusları arası arenada elde ettiği başarının sahibinin millet olduğunu söyledi.

Bakanlığı adına Kahramanmaraş’a sahip çıkma sözü veren Çelik, “Maraş’a sahip çıkmak bir vazife değildir, Maraş’a sahip çıkmak bir onurdur. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bakanlar, Milletvekilleri, kamu yöneticileri bizler işin sadece görünen tarafıyız. Son 11 yılda bu memlekete ne olduysa, bu ülkenin demokrasisi ne kadar geliştiyse, bu ülkenin ekonomisi ne kadar geliştiyse, dış politikamızda Moğolistan’dan-Somali’ye, Bosna Hersek’e kadar ne kadar büyük yol yürüdüysek bu başarının sahibi biz değiliz, bu başarının sahibi sizsiniz. Ve sizlere şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki, o en arkada duranlar, ellerinde bayrak sallayanlar; bu ülke sizindir, bu ülkenin iradesi sizindir. Bu ülkenin yönetimi size aittir ve bunu sizden kimsenin almasına müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Vatandaşların bayramını da kutlayan Çelik, "Maraşlılar bütün kitaplarda yazılanların, bizim bütün bildiklerimizin, tarihçilerin yazdıklarının çok ötesinde efeler diyarının yiğit evlatlarıdır. Maraşlılar bize Anadolu'nun kapısını açan Sultan Alparslan'ı sevdikleri kadar Sütçü İmam'ı baş tacı edenlerdir. Maraşlılar Abdullah Çavuşla Kudüs'ün muhafızı Selahaddin Eyyubi arasındaki köprüdür. Maraşlılar Dicle ve Fırat'ın duasını Tuna Nehri'ne ulaştıranlardır. Sizler Sütçü İmam'ın, Abdullah Çavuş'un, Senem Ayşe'nin çocukları, bu topraklardaki mukaddesatın bekası adına kanlarıyla büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşı Kazım Karabekir'in ifadesiyle emsalsiz bir menkıbeyi yazanlar, bu kutlu ecdadın hatırası önünde her yıl bu bayramı coşkuyla kutlayanlar bayramınız kutlu olsun." şeklinde konuştu.

Ülkenin birliği ve dirliğini korumak adına hangi etnik gruptan olursa olsun hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığını ifade eden Bakan Çelik şöyle konuştu: "İçinde bulunduğumuz coğrafya ve bu coğrafyada yaşanan gelişmeler bizi her zamankinden daha fazla duyarlı olmaya, Kahramanmaraş'ın milli istiklalimizi korumak için sahip olduğu tecrübeden daha fazla yararlanmaya mecbur kılıyor. Son 11 yıllık dönemde ülkemizde yakalanan istikrar ve bu istikrarın bir yansıması olan ekonomik büyüme, büyük dış politika, gelişme sadece dünyanın ilgisini üzerimize çekmekle kalmamış, ülkemizle ilgili kötü emelleri olanları da tahrik etmiştir. Bütün bu olumlu gelişmelerin yanı sıra ülkemize yönelik olumsuz gelişmeler konusunda da Kahramanmaraşlıların her zaman sahip olduğu duyarlılığa bugünlerde daha çok ihtiyacımız var. Pek çok alanda çok önemli aşamalar kaydediyoruz. Özellikle çözüm süreciyle, kangren haline gelmiş, 30 yıl boyunca ülkemizde şehitler verilmesine sebep olmuş, aziz evlatlarımızın hayatlarını kaybetmesine sebep olmuş terör ortamı, son bir yıldır büyük oranda silahsızlandırma sürecinin başlamasıyla birlikte, ileri adımların atılmasıyla birlikte, büyük bir cesaret örneği ortaya konulmasıyla birlikte, çözüm yoluna girmiştir. Bu istikamette ülkemizde hangi etnik gruptan olursa olsun birliğimizi ve dirliğimizi korumak adına, bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini teminat altına alacak olan adımlar süratle atılmaya devam etmektedir. İnsanımızın özellikle, Kahramanmaraşlıların ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara prim vermemesi milli mücadele ruhuyla ülkemizin istikrarına ve kalkınmasına bundan böyle daha çok sahip çıkması gerek."

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise 12 Şubat kurtuluş bayramının özgürlüğün ve bağımsızlığın temelini oluşturduğunu belirtti. 11 yıldır kurtuluş coşkusunu tüm dünyaya yayma gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan Poyraz şunları kaydetti: “ Kurtuluş mücadelemizde ne kahramanları saymak, nede isimlendirmek mümkün değildir. Belki ona bütünüyle kahramanlar tarihi demek daha uygundur. Çünkü bu topraklar kurtuluş mücadelesinde hasım ülkelerin askerleri karşısında yerinde müdafaasıyla o kadar çok kahraman çıkartmıştır ki, her birinin ayrı önemi var. Tarihinde her hanesinin önünde bir kahraman bekleyen ikinci bir yurt göstermek oldukça zordur. O sebeple İstiklal Madalyası bütün bir şehre verilmiştir.”

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Poyraz'ın Kahramanmaraş'a verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı bayrağa takması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, 'Sütçü İmam', 'Abdal Halil Ağa' ve 'Bayrak' olayları canlandırıldı.

12 Şubat kurtuluş töreni, yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin halk oyunları gösterileri, mehter konseri ve geçit töreniyle son buldu.

Törene, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, öğrenciler, öğretmenler, daire ve şube müdürleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar