Bakan Avcı, tepki çeken yurt ve dershanelerdeki öğrenci sorgularını savundu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlık müfettişleri tarafından dershane, özel okul ve yurtlarda yapılan öğrenci ve velilere yönelik sorgulamaları savundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı, tepki çeken yurt ve dershanelerdeki öğrenci sorgularını savundu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlık müfettişleri tarafından dershane, özel okul ve yurtlarda yapılan öğrenci ve velilere yönelik sorgulamaları savundu. Avcı, veli ve öğrencilerin ifadelerinin alınması işleminin bakanlığı gelen duyumlar ve ihbarlar üzerine yapıldığını vurgulayarak, "Milli Eğitim Bakanlığı oraya müfettiş göndermek zorundadır. Çocuklarımızı korumak için. " dedi.

Seçim bölgesi Eskişehir'de bir açılışa katılan Bakan Nabi Avcı, velilerin tepkisini çeken müfettiş sorgulamaları ile ilgili gazetecilerin sorusunu cevapladı. Avcı: "Müfettişlerimiz o bahsedilen soruların hiç birini sormamıştır. Konuyla ilgili bizde savcılıklara gerekli suç duyurusunda bulunduk. Bunların büyük bir kısmı medyaya yansıyor. Bazı özel okullarda, özel yurtlarda öğrencilere bir takım siyasi propaganda malzemeleri dağıtıldığı derslerde ve kurslarda kendilerine siyasi içerikli konuşmalar, yönlendirmeler yapıldığına dair Milli Eğitim Bakanlığı'na ihbarlar ve duyumlar geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı gerek anayasanın gerek Mili Eğitim temel konuları, Orta Öğretim Kurumları Kanunu'nun kendisine görev olarak verdiği bu kurumları, denetlemekle yükümlüdür. Milli Eğitim Bakanlığı bu tür duyumlar, ihbarlar, haberler geldiği ve medyada bu konuyla ilgili herhangi bir konu yayınlandığı zaman, Milli Eğitim Bakanlığı oraya müfettiş göndermek zorundadır. Ne için zorundadır. Çocuklarımızı öncelikle korumak için. Bakın son zamanlarda hepimizin içini yakan genç ölümleri konuşuyoruz. Biz 1.5 seneden beri özellikle ortaokul öğrencilerimizin ve lise öğrencilerimizin yasal ya da yasa dışı sokak gösterilerine yönlendirilmemeleri uzak tutulmaları, politik faaliyetlere bulaştırılmamaları, siyaset aracı yapılmamaları, sokak gösterilerinde kullanılmamaları için sürekli uyarılarda bulunuyoruz."

"ÇOCUK PSİKOLOJİ İÇİN REHBER ÖĞRETMEN EŞLİĞİNDE SORU SORULUR"

"Müfettişlerimiz, maarif müfettişlerimiz bu görevlerini yapmaktadırlar, bundan sonrada yapacaklardır." diyen Bakan Avcı, bu konuda bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin doğru olmadığını iddia etti. Bakan Avcı, müfettişlerin bu işi rehberler eşliğinde yaptığını, müffettişlerin söz konusu soruları sormadığını da ileri sürdü. "Denetime giden müfettişlerin öğrencilere çok münasebetsiz sorular sorduğuna dair aslı olmayan haberler geldi. Bunlar doğru değildir." ifadesini kullanan Bakan Avcı, şöyle dedi: "Müfettişlerimiz çok uzun yıllar müfettiş olan ve belli birikimi olan çocuk psikolojisini bilen, sınıf psikolojisini bilen insanlardır. Kendilerine yazılı halde verilen sorular doğrultusunda ancak soruşturmalarını incelemelerini yaparlar ve bu soruları da incelemelerini de o okulda görev yapan rehber öğretmeni yanına alarak yapar. Çünkü çocuk psikolojisi bunu gerektirir. Rehber öğretmenlerle birlikte yaparlar. Doğru olanı, budur. Müfettişlerimize yakıştırılan o münasebetsiz soruların hiçbiri müfettişlerimiz tarafından sorulmamıştır. Aklı başında hiçbir eğitimci o tür sorular sormaz, müfettişlerimiz hiç sormaz."

"MÜFETTİŞLERE SALDIRI ÖNCEDEN HAZIRLIKLI"

Bu konuda çıkan haberlerin müfettişleri yıldırmak, bezdirmek ve görevlerini yerine getirememek amacına yönelik yapıldığını iddia eden Bakan Avcı, hiç kimsenin müfettişlerle ilgilenmeye gücünün yetmeyeceğini vurgulayarak, " "Bunlarla ilgili önceden bir takim şeylerde hazırlandığını biliyoruz. Bazı okullarda önceden hazırlık yapılarak müfettişlerimize yönelik sözlü ve fili bazı saldırılar olduğunu biliyoruz. O konularda da müfettişlerimizle Mili Eğitim Müdürlüklerimizle bakanlık olarak bizde savcılıklara gerekli suç duyurusunda bulunuyoruz. Bulunmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse müfettişlerimizle bu şekilde uğraşamaz." şeklinde konuştu.





CİHAN

Yorumlar