Bakan Avcı: TEOG için üst mahkemeye başvuru hakkından feragat ettik

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sınavı hakkında üst mahkemeye başvuru haklarından feragat ettiklerini kaydederek, öğrencilere mesaj gönderdi. Avcı, “Öğrencilere mesajımı üst mahkemeye bundan sonraki itiraz haklarımızdan vazgeçerek...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı: TEOG için üst mahkemeye başvuru hakkından feragat ettik

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sınavı hakkında üst mahkemeye başvuru haklarından feragat ettiklerini kaydederek, öğrencilere mesaj gönderdi. Avcı, “Öğrencilere mesajımı üst mahkemeye bundan sonraki itiraz haklarımızdan vazgeçerek öğrencilerimize mesajı vermiş olduk.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre Enstitüsü’nde verilen iftar programına katıldı. Bakan Avcı, program öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Üst mahkemeye başvuru hakkında feragat etmişsiniz. Öğrencilere mesajlarını olacak mı?" sorusu üzerine Avcı, “Öğrencilere mesajım, üst mahkemeye bundan sonraki itiraz haklarımızdan vazgeçerek öğrencilerimize mesajı vermiş olduk. Biz, öğrencilerimizin ve velilerimizin herhangi bir şekilde mağdur olmamaları için bütün alternatif senaryolar içerisinde daha önce çalışmalar yaptığımızı açıklamıştık.” açıklamasında bulundu.

Bölge idare mahkemesinin verdiği karar yönetmeliği durdurma yönünde olunca daha önce yapılan çalışmalar doğrultusunda haklarından feragat ederek çocukların yaz tatilini onlara zehir etmek istemediklerini kaydeden, Bakan Nabi Avcı, “Çünkü biliyorsunuz SBS’nin iptali isteminde yürütme durdurulması isteminde de mahkeme, Temmuz ayında yapılan başvuruyu 15 Aralık’ta altı ay sonra sonuçlandırmıştı.” diye hatırlatmada bulundu.

“11. MADDEDE BELİRTİLDİĞİ GİBİ DİĞER SORULAR ÜZERİNDE DEĞERLENDİRME YAPTIK”

Avcı, benzer bir gecikmenin olması halinde çocukların ve velilerin mağdur olacağını hesaba kattıklarını belirterek, “Biz, iptal edilen sorular olmaksızın kılavuzda 11. maddede belirtildiği gibi diğer sorular üzerinde değerlendirmeleri yaptık. Bugün de açıkladık. Böylece çocukları ve velilerin herhangi bir şekilde endişelere kapılmalarına mahal olmadığını göstermiş olduk. Hayırlı olsun çocuklarımıza, başarılar diliyorum. Velilerimize iyilikler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yıldan beri Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve ÖSYM’nin işlemleriyle ilgili bir takım girişimler olduğunu açıklayan Bakan Avcı, “Biz, bütün bu girişimlere hazırlıklıyız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu sınavlar yapılmadan önce de daha önce bir oturumda yapılıyordu. SBS ve belli merkezlerde yapılıyordu. Oysa biz, ilçelere varılıncaya kadar bütün okullarda ve çocuklarımızın kendi sınıflarında yaptık. Bu sınavalar o zaman da bunların başarılamayacağı, soruların çalınacağı kopya olayları yaşanacağı, sınav kağıtlarının merkezlere sınıflara zamanında ulaştırılamayacağı, cevapların ulaşmasında sorunların yaşanacağı gibi pek çok söylenti ve girişim atlatıldı.” diye konuştu.

Avcı, konuşmasını, “Bu seferde yine yasalara uygun bir biçimde sınav kılavuzu çocuklarımız için en uygun olduğunu düşündüğümüz çözümler sonuçları hazırladık hayırlı olsun.” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar