Bakan Ala: İnsan hayatı söz konusu olunca istatistikler çok anlamlı olmuyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, karayollarında trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen 5. Karayolları Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda Türkiye’nin en önemli problemlerinden olan trafik kazalarının azaltılmasında yapılan çalışmaları...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala: İnsan hayatı söz konusu olunca istatistikler çok anlamlı olmuyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, karayollarında trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen 5. Karayolları Trafik Güvenliği Sempozyumu’nda Türkiye’nin en önemli problemlerinden olan trafik kazalarının azaltılmasında yapılan çalışmaları anlattı. Son yıllarda ulaşım ağlarının geliştirildiğine değinen Bakan Ala, “İnsan hayatı söz konusu olunca istatistikler çok anlamlı olmuyor. Ne kadar aza indirirseniz indirin, eğer ölüm ve yaralanma varsa sizin yapacağınız çok iş var demektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de karayolu trafik güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kamu ve özel sektör kuruluşları ile üniversite ve meslek örgütleri mensuplarının bilimsel çalışmalarının ve deneyimlerinin karşılıklı olarak paylaşılmasının ve uygulamacılar ile bilim insanlarının bir araya getirilmesinin büyük yarar sağlayacağı düşüncesinden hareketle 5. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi düzenlendi. Ankara Congresium’da düzenlenen törene İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, İçişleri Bakan yardımcısı Osman Güneş, Emniyet mensupları ve davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında ulaşım alanında Türkiye son 12 yıldır bir kalkınma hamlesini başarmış ve sürdürüyor konumda olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Efkan Ala, yapılan istatistiklerin kazaların önlenmesinde önemli başarılar sağladığına değindi. Ala, “Bunlar bizim bu alandaki daha önce çok acı yaşadığımız istatistiklerimiz bir başarıyı oraya koymaktadır. Fakat, insan hayatı söz konusu olunca istatistikler çok anlamlı olmuyor. Ne kadar aza indirirseniz indirin, eğer ölüm ve yaralanma varsa sizin yapacağınız çok iş var demektir. Bu bakımdan biz elde ettiğimiz başarıların üzerine değil, elde etmemiz gereken başarıların üzerine bu toplantıyı yapıyoruz. Biz bundan sonra nasıl projeler ortaya koymalıyız. Türkiye olarak neler yapmalıyız ki artık dünyada başarılı ülkeler listesine girelim. Hedefimiz bu.” dedi.

Emniyet, sivil toplum ve üniversitelerin işbirliği ile oluşacak bilgi birikime devlet olarak her zaman katkı vermeye hazır olduklarına değinen Bakan Ala şöyle devam etti: “Bunun için sizde bilgi ve birikim var, bizde de irade var. Ortaya koyacağınız projeleri bize sunulmuş birer fırsat olarak telakki ediyoruz. Bize sunulmuş birer proje olarak telakki ediyoruz. Sizlerle birlikte bu alanda bir başarıya daha imza atmak durumdayız. Çünkü millet bize, sizlere emek verdi. Bize yetki verdi size imkan ve bilgi edinme verdi. Birbirimizde olanı bir araya getirip millete hizmet olarak yeniden üretmeliyiz ve onun hizmetine sunmalıyız.”

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise herkesin kişisel ve kurumsal sorumluluk bilinciyle kurallara uymada hassasiyet göstermesi ve sürücülere sürekli denetim yapılıyor hissi verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kılıçlar, “Bununla birlikte sürücü ve yayalarında kurallara uyma konusunda bir bilinç sahibi olması gerekmektedir. Devlet, toplumsal yaşamın bir düzen ve disiplin içinde devam etmesi ve özgürlüklerin başkalarını etkilemeyecek şekilde kurallar getirir. Toplum olarak bizim görevimiz kurallara uymak uymayanları da uyarmaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından trafik güvenliği alanında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere plaketleri verildi. CİHAN

Yorumlar