BAKA, Kumluca'da girişimcilik eğitimleri düzenleyecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya’nın Kumluca ilçesinde proje hazırlama ve KOSGEB işbirliğinde girişimcilik eğitimleri düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
BAKA, Kumluca'da girişimcilik eğitimleri düzenleyecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya’nın Kumluca ilçesinde proje hazırlama ve KOSGEB işbirliğinde girişimcilik eğitimleri düzenleyecek. İlçede tarımın dışında başka sektörlerin araştırılarak eko-turizm, yamaç paraşütü ve dağcılık gibi alternatif turizm alanları ile tarım teknolojileri, medikal cihazlar gibi alanlardaki potansiyeller değerlendirecek.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek, sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini yerinde tespit çalışmaları kapsamında, Kumluca’daki kurum ve kuruluşlarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi. İlçede ekonomik kalkınma potansiyeli ve çözüm bekleyen sorunlar ile neler yapılabileceği hakkında görüş alışverişi yapmak amacıyla BAKA ekibi, Kaymakamı Canan H. Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat H. Günay’ı ziyaret etti. Genel Sekreter Tuncay Engin, BAKA olarak Kumluca’da projeler konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kumluca ekonomisi hakkında bilgi veren Kaymakam Baştürk, ilçede özellikle tarım ürünlerinin katma değerinin artırılması ve işlenmesine yönelik çalışmalar içinde olduklarını söyledi. Kaymakam Baştürk, “İhracata giden yaş meyve ve sebze konusu Kumluca ekonomisi için büyük önem taşıyor. Bu konuda Kumluca Kaymakamlığı olarak ihracat işlemlerinin kolaylaştırılması için gerekli desteği veriyoruz.” diye konuştu.

KUTSO Başkanı Günay, BAKA ile Kumluca’da ortak projeler gerçekleştirmek istediklerini belirterek KUTSO’nun ilçenin Antalya’nın batı ilçeleri Finike, Demre ve Kaş’a da hizmet verdiğini kaydetti. Kumluca’nın Türkiye’nin sera başkenti olarak bilindiğini ve KUTSO olarak bundan çok memnun olduklarını dile getiren Günay şunları söyledi: “Ancak Kumluca’da tarımın dışında da başka sektörlerin araştırılması ve bu alanlara yönelinmesi gerekiyor. İlçede eko-turizm, yamaç paraşütü ve dağcılık gibi alternatif turizm alanlarında çalışmalar yapılabilecek, ayrıca ilçede tarım teknolojileri, medikal cihazlar gibi alanlar potansiyel. İlçede mevcut Meslek Yüksek Okulu’nun yanı sıra yeni bir fakülte kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kumluca’da proje hazırlanması konusunda yetkin personel konusunda eğitim çalışmaları yapmak istiyoruz.”

BAKA, Kumluca’da yapmış olduğu ziyaretler sonrasında ilçede kaymakamlık, belediye ve ticaret ve sanayi odası ile işbirliğinde proje kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapma kararı aldı. Bu kapsamda BAKA Kumluca’da kamu personeline yönelik proje hazırlama eğitimleri düzenleyecek. BAKA, ayrıca önümüzdeki günlerde Kumluca’da KOSGEB Girişimcilik Eğitimi düzenlenmesi için çalışmalara başlayacak. CİHAN

Yorumlar