Bahçeli'den Başbakan'a: Ya kaçacaksın ya da yüce divana gideceksin

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’a seslenerek, "Ne yaparsan yap yolsuzluğu kapatamazsın.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Başbakan'a: Ya kaçacaksın ya da yüce divana gideceksin

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’a seslenerek, "Ne yaparsan yap yolsuzluğu kapatamazsın. Ya kaçacaksın ya da yüce divana gideceksin." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin’in Silifke ilçesinde seçmenlere hitap eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmek için her yolu denediğini aktardı. Başbakan’a ‘sen bittin’ diye seslenen Bahçeli, "17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun savcılık iddianamesini Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun ele geçirilmesi ve yeniden dizayn edilmesinin ardından hakimlik reddediyor. Demek ki bir korku var, bir gerçek ortada. Bunun üstünü örtmek için 'bana komplo kurdular, montaj yaptılar...' Yetmiyor, adalet ve yargıyı da eline geçirerek her yoldaki kendisine engel olan unsurları ayıklatmaya çalışıyor. Demek ki Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet gerçeği var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ne yaparsan yap halka mal olmuş bir konu yargı ile temizlenmediği sürece, senin aklanma paklanma siyasette var olma şansın yok. Sen artık bittin, senin siyasi ömrün bitti. Ya kaçacaksın ya da yüce divana gideceksin. Bu demokrasi içerisinde olmalı. Milli irade sorunları çözmeli." diye konuştu.

30 Mart'ta belediye başkanlarının seçileceğini, bunun yanında iktidarı da uyaracağını dile getiren Bahçeli, "Gelecekteki siyasi şekillenmenin yol izini belirleyecektir bu seçim. AKP’ye oy veren vatandaşlarım artık desteğinizi çekin, bu gidişat gidişat değil. Recep Tayyip Erdoğan kimseyi dinlemez hale geldi. Onun danışmanlığını yapan aklı uçuklar dahi etrafını boşaltıyor. Bunun işrete artık gidici olmaktır. Sandığa gitmeliyiz irademizi ortaya koymalıyız." ifadelerini kullandı.

18 - 25 yaş arası 10 milyon 36 bin genç seçmen bulunduğunu aktaran MHP lideri şunları söyledi: "Milletimizin geleceği sizsiziz. Önünüzde bazı gelişmelerden çıkartacağınız işaretlerle birlikte ya sandık var, ya sokak var. Sandıkla sokak arasında gidip gelme yapmayın, tercihiniz sandık olmalı. Sokak kirlidir, kanlıdır, tahrikler oradadır, ajan, provokatörler oradadır. Oraya yönelmeyiniz, sandığa gidin. Sokak yerine sandığa yönelin, yatanı kaldırıp iktidar yapın, iktidarı da havada 3 takla attırıp yere çakın. Bir takım çatışmaların içine giderek esnafı camdan kendinizi candan etmeyin. Eline taş almışsın esnafın camına vuruyorsun ne oluyor yani. Bunlar yol değil. 3 günde biri polisimiz olmak üzere 3 evladımız hayatını kaybetti. Çocukları sokaklara dökmek isteyenler, gençleri tahrik etmeyin, sizinkilerin çoğu Amerika’da okuyor bunun biliyor millet."
CİHAN

Yorumlar