Bahçeli: Polis müdürlerinin görevden alınması, suçluluğun verdiği panik halidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin 17 Aralık'tan beri çok ciddi yolsuzluk iddialarıyla çalkalandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Polis müdürlerinin görevden alınması, suçluluğun verdiği panik halidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin 17 Aralık'tan beri çok ciddi yolsuzluk iddialarıyla çalkalandığını söyledi. Bahçeli, "Öyle suçlamalar var ki bunlardan biri bile doğruysa hükümetin yerinde durması mümkün değildir." dedi. Bahçeli, soruşturmayla alakalı olarak polis müdürlerinin görevden alınmasının ise suçluluğun verdiği panik hali olduğunu ifade etti.

Bahçeli, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde belediyenin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yolsuzluk operasyonlarını değerlendirdi. Türkiye'nin 17 Aralık'tan beri, muhatabı iktidar olan çok ciddi yolsuzluk iddialarıyla çalkalandığını anlatan Bahçeli, "Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması gittikçe büyümüştür. Öyle suçlamalar var ki bunlardan biri bile doğruysa hükümetin yerinde durması mümkün değildir. Görünen o ki yolsuzluk dalgası, AKP Hükümetini şaşkına çevirmiş, gaflet anında yakalamıştır. Bazı bakan çocukları, yandaş iş adamları, belediye başkanları, bürokratlar, danışmanlar ve bir kamu bankası genel müdürü ilk etapta gözaltına alınanlar arasındadır. Uzun süreli teknik takip sonucunda yolsuzluk bağlantıları tesbit edilmiş ve şüpheliler kıskıvrak yakalanmıştır." dedi.

İktidarın maskesinin indiğini söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu: "Ortaya çıkan görüntüler, bilgi, belge ve bulgular, evlerde adeta banka kuran kasalarla da para biriktiren yüzler, AKP hükümetinin eseri ve asla altından kalkamayacağı vebalidir. Rüşvetçi bakanlar, ilgili ortalıkta dolaşan şayialar da kolay kolay geçiştirilecek konular değildir. Bu iddiaların hepsi aydınlığa kavuşmalı, suçlular hak ettikleri cezaları bulmalıdır. Şayet tüm suçlamalar sübut bulursa, bu durumun mutlaka bir siyasi faturası çıkarılmalıdır. Bunu da adıyla, tarihiyle, kültürüyle, varlığıyla oynanan Türk milletinden başkası yapamayacaktır. Erdoğan, en iyi savunma karşı saldırıya geçmektir basitliğinden hareket ederek, hala meselenin vehametini idrak edememiştir. Potansiyel suçlular, dolmuş taşmış, Erdoğan ise korkuluk taşlamaktadır. Yolsuzluk tasması hükümetin boynuna geçmiş, Başbakan ise hala çetelerden, sermaye gruplarından ve karanlık güçlerden bahsetmektedir."

Türk milletinin el emeği ve alın terinin, yolsuzluklarla hiç edildiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti: "Başbakan ise hala Türkiye'ye istikamet çizenler, kirli ittifaklar var diyerek milletimizi kandırmaktadır. Ateş bacayı sarmış, yolsuzluk dumanı görüş açısını sıfıra indirmiştir. Başbakan ise hala babamın oğlu olsa dinlemem ezberleriyle vakit geçirmektedir. Madem babamın oğlu olsa dinlemem diyorsun, o zaman gel de evlatlarının gemicikleri nasıl edindiğini, pırlanta dükkanlarına nasıl ortak olduğunu, Kadirlilere bir anlat. Sen ve hanedanına konan talih kuşu, milleti neden pas geçmiştir, bir açıkla. Uzağa bakma, başka yerde şüpheli izi sürme, milli irade diyerek gizlenme, siyasi mühendislik yapılıyor sözleriyle yolsuzluk operasyonunu kirletme, karartma, sulandırma.. Hükümetin tepeden tırnağa rüşvete batmıştır da bunu sadece sen mi farketmedin? Sen ve hükümetin Türkiye'nin geleceğini karartırken hiç mi vicdanın sızlamadı? Hiç mi rahatsız olmadın?"

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını hiç kimsenin engellemeye kalkmaması uyarısında bulunan Bahçeli, "Erdoğan ve hükümetinin, başta polis müdürlerini görevden alması, hatta soruşturma açması, tam olarak suçluluğun verdiği panik halidir. Hele hele savcılarla ilgili herhangi bir tasarruf direkt olarak Başbakan'ın ve bakanlarının suçlamalardan kaçmak manevraları olarak yorumlanacaktır. Artık takke düşmüş, yolsuzluğun sevk zinciri belirmiştir. Pis kokular her tarafa yayılmıştır. Bu soruşturma sonuna kadar sürdürülmeli, ucu kime değerse değsin söz konusu hukuki süreç sağlıklı ve düzgün şekilde ilerletilmelidir. Türkiye, pırıl pırıl temizlenmeli, yolsuzluk illetinden çıkmalıdır." diye ifade etti.


CİHAN

Yorumlar