Bahçeli: Engin Alan'ın pazarlığa konu edilmesi bizim için züldür

MHP Milletvekili Engin Alan'ın hala içerde olduğu hatırlatmasını yapan Bahçeli, "Sayın Alan'ın PKK'lılarla bir ve aynı kategoride değerlendirilmesi, deyim yerindeyse pazarlıklara konu edilmeye çalışılması bizim için züldür, tahammül edemeyeceğimiz bir sa.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Engin Alan'ın pazarlığa konu edilmesi bizim için züldür

MHP Milletvekili Engin Alan'ın hala içerde olduğu hatırlatmasını yapan Bahçeli, "Sayın Alan'ın PKK'lılarla bir ve aynı kategoride değerlendirilmesi, deyim yerindeyse pazarlıklara konu edilmeye çalışılması bizim için züldür, tahammül edemeyeceğimiz bir sapma halidir." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa'da belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Bahçeli, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mehter takımı ve sloganlarla karşılanan Bahçeli, "vur de vuralım, öl de ölelim", "Devletin başına devlet gelecek" sloganları ile karşılandı. Salona girişte herkesi selamlayan MHP lideri, kendisi ile tokalaşmaya gelen bir engelli vatandaş ile yakından ilgilendi.

Sık sık konuşması sloganlarla kesilen Bahçeli, 2014 yılında barış ve kardeşliğin hakim olması temennisinde bulundu. Devlet Bahçeli, "Suçlular adalete teslim edilmelidir. Kötüler mahşeri vicdanda mahkum olmalıdır. 2014 yılında Türkiye milleti kazanmalı, Türkiye belini doğrultmalıdır." şeklinde konuştu.

AKP'DEN TÜRKİYE'Yİ KURTARMAK VATAN GÖREVİ

Başbakan'ın ağzından milletin 36 parçaya ayrıldığını söyleyen Bahçeli, "Bu iktidar bitmiş, tükenmiş ve kendi kendini yiyen, milletimizin varlıkların hiç eden bir canavara dönüşmüştür. Başbakan Erdoğan'dan kurtulmak lazımdır. AKP'den Türkiye'yi kurtarmak vatan görevi addedilmelidir. Toplumun her kesimi tahribattan payını almıştır. Ülkemize ve tarihimize yönelik artan saldırılar pişkince sineye çekilmiştir. İnançlarımız aşağılanmıştır. Yabancıların her türlü tariz ve küçümseyici muameleleri dostluk adına tebessümle karşılanmıştır. AKP'nin iktidar yıllarında her kışkırtma, her hile, her senaryo sahnelenmiştir." şeklinde konuştu.

RÜŞVETÇİLER AKP'Yİ KANSER HÜCRESİ GİBİ SARMIŞTIR

AK Parti iktidarında yolsuzlukların hiçbir dönemde olmadığı kadar arttığını belirten MHP lideri, 17 Aralık 2013'te ötelenmesi, bastırılması, gizlenmesi ve saklanması mümkün olmayan vahim iddiaların gündeme bomba gibi düştüğünü ifade etti.

"Rüşvetçiler deşifre edilmiştir. Yolsuzluk şebekeleri, suç ortakları, hakkı ve hukuku çiğneyen failler açığa çıkmıştır." diyen Bahçeli, "Bakanlar, çocukları, yandaş işadamları, banka genel müdürleri, belediye başkanları yolsuzluk batağına saplanmışlardır. Türkiye'nin yönetiminden sorumlu AKP hükümeti yanlışa sapmış, yasa dışı iş ve ilişkilerin, usulsüz kazanç kapılarının merkezi haline gelmiştir. Görülmektedir ki, AKP iktidarı yolsuzluk hastalığına yakalanmış ve komaya girmiştir. İmar vurguncuları, arazi yağmacıları, kara paracılar, altın kaçakçıları, rüşvetçiler AKP'yi kanser hücresi gibi sarmıştır. Haramiler Türkiye'nin önünü kesmiştir. İktidar, şımardıkça gayri meşru yollara tevessül etmiştir. Allah korkusunu vicdanından uzaklaştıran, hem bu dünyada hem de ilahi adalet karşısında hesap vermeyeceğini sanan haydut ve hasisler kendi kasalarına, banka hesaplarına kanun dışı yöntemlerle astronomik ilaveler yapmıştır." dedi.

29 YAŞINDAKİ BİRİNİN OYUNCAĞI BAKANLAR

Adaletin tüm zorlama ve engellemelere rağmen çalışıyor olmasından teselli bulduklarını aktaran Bahçeli şöyle konuştu: "Hukuk, rüşvetçilerin peşine düşmüştür. Hukuk, hırsızın, uğursuzun yakasından tutmuştur. Ne var ki, Başbakan Erdoğan direnmekte, hala yolsuzluk ve rüşvet iddialarını yok saymaktadır. Başbakan'a göre 'dış güçler, yerli uzantıları eliyle komplo hazırlamış, tuzak kurmuştur. Savcılar, hakimler, polisler ise buna alet olmuştur.' Yani hırsızın kabahati yoktur, ortada hırsızlık nam ve hesabına herhangi bir şey de görülmemektedir. Hatta bakanlara götürülen rüşvet çantalarının içinde aslında kitap vardır. Yine Başbakan'a göre milli iradeye suikast düzenlenmiştir.

AKP'li bu eski bakan topun ağzına Başbakan'ı koymuştur. Her düzeneğin başında Başbakan'ın olduğunu şifreli sözlerle beyan etmiştir. Başbakan Erdoğan, rüşvet ve yolsuzluk iddialarını kapatmak istedikçe baltayı taşa vurmuştur. 29 yaşındaki birisinin oyuncağı olan bakanları görevden alırken, dış saldırılar hiç aklına gelmemiştir. 'Aramızdan kötüleri temizledik' derken kirli ittifakları, taşeronları, ajanları ve yerli işbirlikçileri hiç hatırına getirmemiştir. Başbakan Erdoğan tüm iddiaları komplolara bağlayarak vaziyeti kurtaracağını zannetmektedir."

YOLSUZLUK SORUŞTURMASINI HÜKÜMET-CEMAAT GERİLİMİNE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİLDİR

"Her ne olursa olsun, 'rüşvet ve yolsuzluk' soruşturmasını hükümet-cemaat gerilimine bağlamak doğru ve isabetli bir değerlendirme olmayacaktır." diyen Bahçeli, Bugün bir anlaşmazlığın analizini yapmak ve bir çekişmenin detaylarına inmek yerine, hukuksuzluğun, ahlaksızlığın, kural tanımazlığın üzerine gidilmeli, buna yönelik kafa yorulmalıdır. Hırsızlık ortadadır, fakat dikkatler başka tarafa çekilmek, algılar yanlış taraflara yönlendirilmek istenmektedir. Mahkeme kararlarının uygulanmasını hükümet eliyle geciktirmek, engellemek ve savsaklamak hukuka darbedir ki, bunu hesabını gün gelecek Başbakan ve yandaş bürokratları kesinlikle verecektir." diye konuştu.

ALAN'IN PAZARLIĞA KONU EDİLMESİ BİZİM İÇİN ZÜLDÜR

Tutuklu vekil konusuna da değinen Devlet Bahçeli, tutuklu milletvekilleri konusunda yapılan ve el altından yürütülen pazarlıkların meyvesini vermeye başladığını söyledi.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın mahkumiyet kararına kadar hiç sesi çıkmayanların birden bire devreye girdiğini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı: "Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvurular cevap bulmuş, sonuç itibariyle önüne gelen cezaevinden çıkmıştır. Şu işe bakınız ki, terörle mücadelede eşsiz kahramanlıklar sergileyen Engin Alan içerdedir, fakat KCK'dan tutuklanan PKK'lılar özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu çifte standartlı uygulama vicdanları kanatmıştır. Ne olursa olsun, bu yanlışın ve bu art niyetin tarafları yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Ayrıca Sayın Alan'ın PKK'lılarla bir ve aynı kategoride değerlendirilmesi, deyim yerindeyse pazarlıklara konu edilmeye çalışılması bizim için züldür, tahammül edemeyeceğimiz bir sapma halidir." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını tanıtan Bahçeli'ye Bursaspor kaşkolu, tespih ve Türk bayrağı hediye edildi. CİHAN

Yorumlar