Bahçe: Aktif Eğitim-Sen hiçbir zaman siyasallaşmayacak

Eğitim dünyasının yeni sendikası Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Başkanı Osman Bahçe, Van’daki eğitimcilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçe: Aktif Eğitim-Sen hiçbir zaman siyasallaşmayacak

Eğitim dünyasının yeni sendikası Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Başkanı Osman Bahçe, Van’daki eğitimcilerle bir araya geldi. Kurulalı 2 ay olmasına rağmen 24 bin üyeye ulaştıklarını belirten Bahçe, eğitimcilere sendika olarak izleyecekleri yol haritası hakkında bilgi verdi. Hiçbir zaman siyasallaşmayacaklarının altını çizen Bahçe, “Hiçbir zaman koltuk dağıtma sevdasına düşmeyeceğiz." dedi.

Eğitim çalışanlarının yoğun talep ve beklentileri sonucu 22 Kasım 2013 tarihinde kurulan Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen), eğitim çalışanları arasında beklenen ilgiyi gördü. Sendika kuruluşunun üzerinden geçen 2 ay gibi kısa bir sürede 24 bin üyeye ulaştı. 62 ilde temsilcilik düzeyinde teşkilatlanmasını tamamlayan Aktif Eğitim-Sen Başkanı Osman Bahçe, Van’daki eğitimcilerle bir araya geldi. Van Ticaret Odası toplantı salonunda bir araya gelen eğitimcilere sendikaları hakkında bilgi veren Bahçe, sendikanın izleyeceği yol hakkında da önemli bilgiler verdi.

Aktif Eğitim-Sen’in verdiği moladan sonra yoluna devam ettiğini belirten Bahçe, “Bir mola vermiştik moladan vazgeçip kaldığımız yerden devam etmek lazım. Arkadaşlarımızın kariyer yaparken onları yalnız bırakmayacak bir kuruma ihtiyaç vardı. Ve halen var o ihtiyacı karşılamak niyetinde, ümidinde arzusundayız. Bir diğer husus, bu ülkenin eğitimden kaynaklı milli menfaatlerini, manevi menfaatlerini savunabilecek hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayan bir meslek örgütüne eğitim dünyasının ihtiyacı var. Ve bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak Aktif Eğitim-Sen yeniden gündeme çıkmış durumda." diye konuştu.

"HERKESİ KABUL EDİYORUZ"

Sendikalarına herkesi kabul ettiklerini aktaran Bahçe, "Aç herkese sineni ummanlar gibi olsun’. Bizim genel anlayışımız bu. ‘Ne olursan ol gel.’ Biz inandığımız değerlere sahip olduğumuz evrensel değerlere inanıyoruz ve güveniyoruz. Bütün insanları kucaklayabilecek kadar geniş bir imanı ihtiva ettiğini biliyoruz. Kendi insanımızdan mı esirgeyeceğiz sahip olduğumuz değerleri? Zaten biz sahip olduğumuz değerleri dünyanın dört bir yanında insanlara ulaştırmakla mükellef değil miyiz? Herkesi bekliyoruz kurumumuza. İnandığımız değerlerle birlikte insanlığa, eğitimciye hizmet etmek üzere.” ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ZAMAN SİYASALLAŞMAYACAĞIZ"

"Aktif Eğitim-Sen’in mevcut sendikaların yapamadığı neyi yapmayacak?" diyen Bahçe, "Hiçbir zaman siyasallaşmayacağız” şeklinde cevapladı. Meslek kuruluşların ve sendikaların şu ana kadar etkisiz olmasının en büyük nedeni siyasallaşmaları olduğunu ifade eden Bahçe, “Şu anda Aktif Eğitim-Sen’i koyun kenara hepsinin bir siyasi partisi var mı? Teker teker sayabiliriz. Peki, her siyasi partinin bir ya da birkaç sendikası var mı? Evet var. Sendika siyasi parti koalisyonundan herkes karlı çıkar mı? Çıkar. Niye karlı çıkar? Bir siz bir siyasi partiye yamalandığınızda dakikada onun siyasi imkanlarından idari imkanlarından faydalanırsınız. Hele hele destekçisi olduğunuz siyasi parti iktidarsa, iktidarın nimetlerini önünüze açar. İktidarla sendikanın alakası var mı yok mu? O alaka kimi nereye taşır. Her şeye rağmen Aktif Eğitim-Sen hiçbir zaman siyasallaşmayacaktır. Çünkü bir siyasi partinin yanında koşulsuz destekçi olarak yer aldığınız zaman onu eleştirme güç ve iradeniz elinizden alınmıştır." şeklinde konuştu.

"HİÇBİR ZAMAN MOBİLYACILIK YAPMAYACAĞIZ"

Aktif Eğitim-Sen’in hiçbir zaman mobilyacılık yapmayacağını belirten Bahçe, mobilyacılığı şöyle açıkladı: "Koltuk dağıtma sevdasına düşmeyecektir. Hiçbir zaman öğrenciyi mağdur ederek öğretmeni dersinden alıkoyarak eylem yapmayacaktır. Yani kendi meşru haklarını talep ederken öğrencinin, velinin, okuldaki yöneticinin meşru haklarını mani olmayacaktır. Yani birilerinin sırtına basarak kendi hakkımızı istemiyoruz." CİHAN

Yorumlar