Bağış: Rüşvet iddiası alçakça, şerefsizce kurgulanmış bir iftiradır

Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış, “17 Aralık soruşturmasında, şahsımın bir iş adamından üç kere rüşvet aldığı iddiası, külliyen yalandır, alçakça, şerefsizce kurgulanmış bir iftiradır" dedi.TBMM Genel Kurulu, eski bakanlar...

Google Haberlere Abone ol
Bağış: Rüşvet iddiası alçakça, şerefsizce kurgulanmış bir iftiradır

Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış, “17 Aralık soruşturmasında, şahsımın bir iş adamından üç kere rüşvet aldığı iddiası, külliyen yalandır, alçakça, şerefsizce kurgulanmış bir iftiradır" dedi.

TBMM Genel Kurulu, eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler’le ilgili olduğu iddia edilen rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması için toplandı.

Konuya ilişkin söz alan Bağış, "Böylesine çirkin, adice kurgulanmış iftiraların hedefinde yer alıyor olmaktan büyük bir üzüntü ve acı duyuyorum. Hamdolsun hayatım boyunca kimsenin başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadım, yapmam. 17 Aralık soruşturmasında, şahsımın bir iş adamından üç kere rüşvet aldığı iddiası, külliyen yalandır, alçakça, şerefsizce kurgulanmış bir iftiradır" iddiasında bulundu.

"3 ÖNDE GELEN İSİMDEN TEHDİT MESAJLARI ALDIK”

Bağış, şunları söyledi: “Gözü dönmüş bir örgütün kendi emellerine ulaşmak için her yolu mubah gören, gözü dönmüş bir örgütün sistematik itibarsızlaştırma kampanyasına maruz bırakıldık. 17 Aralık'tan bir hafta önce katıldığım bir TV televizyonunda dershanelerle ilgili verdiğim bir yanıt üzerine, paralel yapının medyasından 3 önde gelen ismin tehdit imalı cep telefonu mesajlarını aldık. Tehditle şantajla bizi susturamayanlar, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle hakkımızda siyasi darağaçları hazırlamaya kalktı.”

“Sözde belgelerle, kamuoyu vicdanında mahkum ettirilmeye çalışıldık. Bu iddiaların gündeme gelmesinin ardından alnımızın ak başımızın dik olduğunu söyledik. Aradan geçen süreçte herkes konuştu biz sustuk. Artık susmayacağız yutkunmayacağız. Bize bu hain kumpası kuranlara karşı mücadelemizi milletimizle sürdüreceğiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak. Hangi çirkin tezgahların olduğu anlaşılacaktır. Hukuk nezdinde hesaplaşmaktan korkmuyoruz."

“MONTAJ SES KAYDI İLE İMANIMIZI SORGULAMAYA KALKTILAR”

"Bu kardeşiniz başörtüsü ile ilgili bir soruya 'millet neyse vekili de o olmalı' dediği için AYM'de partimize açılan kapatma davası kapsamında yargılandı” diyen Bağış, şu ifadeleri kullandı: “Bundan asla gocunmadık, gurur duyduk. Ne garip bir çelişkidir ki dün bize irticacı damgasını yapıştırmak isteyenler, bu sefer siyasi bir montaj ses kaydı üzerinden bizim imanımızı sorgulamaya, sorgulatmaya kalktılar”

"20 yıllık arkadaşımla yaptığım telefon görüşmeyi arşivden çıkarıp montajladılar ve benim imanımı sorgulamak istediler. Bu milletin dini inancını yıllarca hor gören siyasetçiler, gazeteciler ve medya ve sosyal medya üzerinden imanımız hakkında hadleri olamadan ahkam kesmeye kalktılar. O gün açıkladım bugün bir kez daha açıklıyorum, o kayıt aleni bir montajdır. Bu konuda mahkemelerde ilk günden girişimlerimiz başlamıştır. Bu yasadışı dinlemeler nasıl yapıldı? Bu dinleme havuzları, montaj ve dublaj merkezleri nasıl hangi amaca dönük hazırlandı bu tartışılmıyor. Bizim imanımızı sorgulamak kimsenin haddi değildir sizin hiç değildir."

Egemen Bağış, kürsüde konuşma yaparken, bazı CHP'liler arkalarını dönerek kendisini protesto etti. CİHAN

Yorumlar