Bağdadi: Hz. Muhammed, Musul'u Terk Etmemizi Söyledi

Kürdistan Demokratik Partisi'nin internet sitesinde yer alan haberde, IŞİD lideri Bağdadi'nin uykusunda Hz. Muhammed ile görüştüğü ve Musul'dan çekilmeleri konusunda telkin aldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bağdadi: Hz. Muhammed, Musul'u Terk Etmemizi Söyledi

Kürdistan Demokratik Partisi'nin internet sitesinde yer piyasa habere nazaran IŞİD önderi Ebu Bekir El Bağdadi, Hz. Muhammed'in kendisine, Musul'u terk etmelerini bildirdiğini söyledi.

'RÜYASINDA HZ. MUHAMMED İLE GÖRÜŞTÜ'

Bağdadi'ye atfen gündeme getirilen yeni iddianın, 'IŞİD'in Musul sahasından de çekilmeye hazırlandığının işareti olabileceğine' dikkat çekildi.

Habere nazaran Bağdadi'nin, 'Rüyasında görüştüğü Hz. Muhammed'in kendisine, Musul'u çatışmaya giermeden terk etmeleri talimatı verdiğini' söylediği iddia edildi. IŞİD militanları Irak ordu güçleriyle çatıştıkları Tikrit kentinden çekilmeyi sürdürürken, militanlar, bu kentten de, 'Bağdadi'nin kişisel talimatı üstüne çekilmeye başladıklarını' söylüyor.

Irak ordu güçleri, Şii milisler ve Sünni aşiret güçleri 3 martta, IŞİD'i Tikrit'ten çıkarmaya yönelik bir hücum başlatmıştı. Bu operasyon, Musul'u IŞİD'den kurtarmanın ilk adımı şekilde duyurulmuştu.

Kaynak: Sputniknews

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar