Bağcılar’da davullu zurnalı kentsel dönüşüm

Bağcılar Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi 23. Sokak’ta bulunan 82 daireli 19 binanın yıkımını davul zurna eşliğinde gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar’da davullu zurnalı kentsel dönüşüm

Bağcılar Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi 23. Sokak’ta bulunan 82 daireli 19 binanın yıkımını davul zurna eşliğinde gerçekleştirdi. Yıkımdan sonra 2 bin 450 metrekarelik alanın bin 500 metrekaresi yeşil alan olmak kaydıyla otoparklı ve asansörlü 144 daire yapılacak.

Programda konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, yıllar önce basında kanlı yıkım, yıkımda kavga çıktı gibi haberlere rastladıklarını belirterek, "Bağcılar’daki yıkımlar ise davul ve zurna ile yapılıyor. Bunun bir sebebi sakinlerin binalarının yıkılması gerektiğini anlamış olması diğer sebebi de kentsel dönüşümü yapanlara duyulan itimattır. Proje, Bağcılar Belediyemiz halkımıza güven verdiği için davul zurna eşliğinde yürüyor." dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçenin her geçen gün farklı bir güzelliğe ev sahipliği yaptığını ifade etti. Çağırıcı, "İşte yıkımını yaptığımız alandaki projenin görseli bu. Bu alanın yüzde 25’ine bina yüzde 75’ine de yeşil alan ve yaşam alanı yapılıyor. Bizim ifade etmeye çalıştığımız kentsel dönüşüm bu. Amaç eski binanın yerine yenisini yapmak değil, sosyal mekanlarıyla şehri yeniden inşa etmektir." ifadelerini kullandı.

Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de davul zurna eşliğinde yıkım yapılmasına dikkat çekerek, "Proje, Bağcılar’da tam mutabakatla herkesin rızasıyla devam ediyor. Bulunduğumuz bölgenin deprem riski taşıması sebebiyle binalarımızın dönüştürülmesi gerekiyor." dedi.
CİHAN

Yorumlar