Bafra’nın trafik ve ulaşım sorunları çözülecek

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra ilçenin en önemli problemlerinden biri olan trafik ve ulaşım sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bafra’nın trafik ve ulaşım sorunları çözülecek

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra ilçenin en önemli problemlerinden biri olan trafik ve ulaşım sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Bafra’nın birikmiş birçok problemi bulunduğunu, ancak bunları bir bir aştıklarını dile getiren Başkan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaz çalışmalarına paralel olarak bozulan yol ve kaldırımlardaki bozuklukların da kısa zamanda tamir edileceğini dile getirdi. Şahin, "Çünkü bu konuda zamanında asfalt ve kaldırım üretim tesislerini kurduk. Araç ve iş makinelerini aldık. 41 yeni araç ve iş makinesi alımıyla bu konudaki eksikliği giderdik. Hepimizin bildiği gibi ilçemizde her geçen gün trafikte araç sayısı artıyor. Trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Yollarımızın iki tarafında araç parkları nedeniyle bu problem daha da artıyor. Büyükşehir Belediyemiz ile beraber bu konuya çözüm getirmek için el ele vereceğiz. Trafik ekiplerimizle birlikte iş birliği halinde olacağız. İlk etapta mevcut oto parklarımızı devreye sokacağız." dedi.

"KAPALI MAHALLE OTOPARKLARI YAPACAĞIZ"

Cadde ve kaldırımlara araçların park edilmesi sebebiyle yaşanan sıkıntıları aşmak ve araç sahiplerini rahatlatmak için kapalı mahalle otoparkları yapacaklarını anlatan Şahin, "Halkımız araçlarını güvenle buraya park edecekler. Bir başka çalışmamızda ilçemizde katlı oto park kurmak olacaktır. Katlı otoparklar bu konuda en çağdaş ve kalıcı çözümlerdir. Bunun için gerekeni yapacağız. Ayrıca özel otoparklara araç gitmesini de teşvik edeceğiz." diye belirtti.

"SEBZE VE MEYVE HALİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKACAK"

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sebze ve meyve hali ile otogarı şehir dışına çıkartarak modern olarak yeniden inşa edeceklerini aktaran Başktan Zihni Şahin şunları söyledi: "Bu şekilde de ciddi bir trafik rahatlaması oluşturacağız. Baframızı harita mühendisleri, inşaat mühendislerimiz, çevre mühendislerimiz ve şehir planlamacılarımızla birlikte en uygun alana doğru genişletecek yeni bir Bafra oluşturmanın önünü açacağız. Ekiplerimizin ve bizlerin bu konuda düşünceleri bulunuyor. Ama en doğruyu bulmak Bafra’nın 50-100 yılını düşünmek ve en doğru kararı vermek için her alternatife her yönüyle bakacağız. İnsanlarımıza için daha güzel bir gelecek sunmak için yorulmadan, Halka hizmet Hakk’a hizmettir anlayışı içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” CİHAN

Yorumlar