Bafralı çiftçilere tapuları dağıtıldı

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Çetinkaya Mahallesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Müdürlüğü önünde Samsun Bafra Ovası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi Tapu Dağıtım Töreni düzenlendi.Program saygı...

Google Haberlere Abone ol
Bafralı çiftçilere tapuları dağıtıldı

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Çetinkaya Mahallesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Müdürlüğü önünde Samsun Bafra Ovası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi Tapu Dağıtım Töreni düzenlendi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl yapılan çalışmalar için yetkililere teşekkür etti.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ise tarımsal alt yapı ve arazi değerlendirme şube müdürlüğünce Bafra ovasında yapılmakta olan katılımcı ve arazi toplulaştırma projelerinin 2006 yılından bu yana 20 yerleşim biriminde ve 140 bin hektar alanda yürütüldüğünü aktarıp, "Bu projeler ile 10 bin 305 çiftçimizin yaklaşık 130 bin tarım parselinde toplulaştırma projesi uygulanmış 5103 parsele düşürülerek parsellerin şekli modern tarıma uygun hale getirilmiş, her parselin yola ve suya kavuşması sağlanmıştır. Proje kapsamında Bafra ilçesine bağlı Çetinkaya, Yağmurca, Kaygusuz, Emenli, Yörgüç, Dedeli, Örencik ve Harız Mahalleleri olmak üzere 8 yerleşim biriminin tapu tescil işlemleri tamamlanmış olup diğer yerleşim birimlerinin tapu tescil işlemleri devam etmektedir.’’ diyerek tapu alan mahallere başarılar diledi.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı dailçenin tarım potansiyelinden söz ettikte sonra tapulaştırma çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise köylülerin toprak bayramını tebrik ederek başladığı konuşmasında, "Bafra Ovası, Çarşamba Ovası, Vezirköprü, Havza, Ladik bölgeleri bizim tarımsal alanda en önemli potansiyeli olan alanlarımızdır. Samsun’da tarımı daha ileri bir noktaya taşıyabilmek, yapılan çalışmalarda yol haritasını belirlemek amacıyla Tarım Mastır Planı’nı gerçekleştirdik. Bafra ilçemiz ve Bafra Ovası Kızılırmak Nehri etrafındaki tarımsal varlığımız Türkiye’nin önemli ovalarından, tarımsal varlığı olan noktalarından birisi. Buradaki tarımsal üretimi daha üst noktalara taşıyabilmek, tarımda verimi arttırabilmek için geçmiş yıllardan itibaren bu bölgede başlatılan sulama projeleri ve drenaj projeleri önemli ölçüde tamamlandı. Bugün ise bu çalışmanın ürünlerinin karşılığı olan tapuları veriyoruz. Özellikle bu çalışma tarımsal verimliliğin en üst noktalara taşınması, tarımsal parsellerin olması gereken standartlarda büyüklükte olmaları bakımından çok önemli. Bölgenin kalkınması, gelişmesi ve tarımdan alınacak verimin en üst noktaya çıkması bakımından da çok önemli katkıları beraberinde getirecek. Samsun’daki tarımsal üretimimiz daha üst noktalara taşınmış olacak ve buradan elde edilecek gelirlerle ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlanmış olacak.‘’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bafra Belediyesi Halk Oyunlarının İhtiyar Delikanlılar Folklor Ekibi bir gösteri yaptı. Tören tapuların dağıtımı ile son buldu. Tapu dağıtımının peşinden Bafra’nın geleneksel yemeği keşkek ikramında bulunuldu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise gösterilerini beğendiği Bafra Belediyesi Halk Oyunlarının İhtiyar Delikanlılar Folklor Ekibini tebrik ettikten sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tapu törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Volkan Yıldırım, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Çetinkaya Belediyesi eski Başkanı Hadi Sezer, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar